Northug-frykt: - Livredd

Emil Iversen (31) gikk seirende ut av en duell med Calle Halfvarsson. Underveis i løpet fryktet han slakt av Petter Northug.

I FORM: Emil Iversen hadde Petter Northug i tankene da han spurtet om andreplassen mot Calle Halfvarsson under stafetten på Beitostølen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp fra NRK Vis mer
Publisert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Norges andrelag, anført av en glitrende Simen Hegstad Krüger, tok seieren på søndagens miksstafett.

Bak ble det en duell mellom Emil Iversen og Calle Halfvarsson om andreplassen. De hadde en voldsom kamp opp den siste bakken, men det var Iversens som var sterkest.

- Det er armer, bein og mye innsats opp bakken der. Det er så jevnt, men jeg hadde akkurat de centimeterne jeg trengte for å komme meg først inn i svingen. Jeg visste det var helt avgjørende. Jeg planla det med Even (Northug) på rommet i går, sier Iversen til Dagbladet.

Northug-frykt

Iversens største frykt i duellen var å tape. Han var livredd for hva Petter Northug, som gjorde det til sin vane å slå Halfvarsson i løpet av karrieren, ville ha gjort om den svenske rivalen kom først over mål:

- Petter har herjet med Calle i mange år, så det hadde det vært kjedelig om jeg hadde tapt på første forsøk, sier Iversen.

Han fortsetter:

- Det hadde blitt totalslakt. Jeg tør ikke tenke på det, jeg hadde vært livredd. Men, Calle har vært ankermann i lang tid, og har mye erfaring, mens det var mitt første forsøk. Jeg tar ham på første forsøk.

JAGET BAK: Emil Iversen (i bakgrunnen) vekslet bak Calle Halfvarsson og Simen Hegstad Krüger, men greide å ta igjen den svenske rivalen. Foto: Bjørn Langsem
JAGET BAK: Emil Iversen (i bakgrunnen) vekslet bak Calle Halfvarsson og Simen Hegstad Krüger, men greide å ta igjen den svenske rivalen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Iversen passer også på å hylle den svenske ankermannen:

- Det er veldig artig å slå Calle. Det er en fyr jeg liker veldig godt, og han er en av de artigste jeg kjenner. Det er artig å være i duell med ham på skiarenaen.

TÅRER: Johanna Hagström var langt nede etter sin etappe for Sverige. Video: Løkås/Haarstad. Klipp fra NRK Vis mer

Skuffet

Calle Halfvarsson var skuffet etter at han tapte en ny stafettduell mot Norge:

- Jeg forsøkte ta ham i siste bakken, men han svarer bra og greier å holde seg ved siden av meg opp hele. Jeg trodde at jeg skulle komme meg foran, men han holder ut og kommer først inn i siste sving, forklarer Halfvarsson.

TAPTE DUELLEN: Calle Halfvarsson. Foto: Bjørn Langsem
TAPTE DUELLEN: Calle Halfvarsson. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Overrasket?

- Jeg er litt overrasket over at han holder følge opp bakken, men samtidig har jeg en dårlig dag. Jeg er skuffet over at jeg ikke greier å følge rykket til Krüger. Jeg vil gjerne ta Iversen i spurten, men jeg skal slå tilbake når jeg er i ordentlig form, sier svensken, som nå drar hjem til Sverige for å feire jul og lade krefter inn mot Tour de Ski.

I egen klasse

De to kjempet intenst om andreplassen, men ingen av dem var i nærheten da Simen Hegstad Krüger dunket til på den siste runden.

Krüger, som har hatt en varierende sesongstart, var stolt etter løpet:

- Jeg måtte la Calle gjøre litt jobb der, og så var det en digg følelse da jeg fikk noen meter i motbakken der. Da fikk jeg ekstra energi i de siste bakkene Jeg visste hvor jeg måtte rykke, og jeg forsøkte å spare mest mulig krefter til det partiet. Emil hadde brukt en del krefter på å komme seg opp, forklarer Krüger til Dagbladet.

KRUTTSTERK: Simen Hegstad Krüger kunne juble for seier. Her sammen med Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem
KRUTTSTERK: Simen Hegstad Krüger kunne juble for seier. Her sammen med Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Krüger kom inn i en god posisjon på ankeretappen, mye takket være Silje Theodorsens gode 3. etappe:

- Det er noe spesielt med stafett. Jeg fikk et veldig godt utgangspunkt, og så bestemte jeg meg for å legge sjela i det i dag. Jeg måtte åpne hardt for å hente Heidi, før det blir litt lureløp midtveis. Jeg fikk avsluttet veldig sterkt, forklarer hun.

- Blir det Davos-tur på deg nå?

- Jeg håper det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer