Northug frykter for NM

Fortsatt ikke frisk.

(Dagbladet.no): Det var under norgesmesterskapet i fjor at Petter Northug jr. (21) for første gang gjorde seg bemerket.

I år varsler han at folk ikke bør forvente for mye av ham under NM, fordi han fortsatt er utslitt etter løpsrekka i Tour de Ski.

- Fokus på å bli frisk

Trønder Avisa skriver at unggutten sliter med sjukdom, og at han derfor ikke har store forhåpninger foran NM på hjemmebane i Meråker neste uke.

- Det blir vanskelig å forsvare de to NM-gullene fra i fjor. Mitt hovedfokus i øyeblikket er å bli helt frisk, sier han til fylkesavisa.

Sjukdommen stammer fra tremila i Tour de Ski, hvor skitalentet likevel valgte å fortsette for å kjempe om sammenlagtseieren. I stedet ble det til slutt fjerdeplass.

Kan ikke trene

- Det sto mye på spill, og jeg var bestemt på å fullføre den siste dagen uansett hvor dårlig jeg var. Legen varslet at jeg kunne bli syk én uke, og med avslutningsrennet søndag satte det vel fast enda mer.

UTSLITT: Petter Northug jr. ble sjuk under Tour de Ski, men valgte likevel å fortsette, for å kjempe om sammenlagt seieren. Nå går det utover NM. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
UTSLITT: Petter Northug jr. ble sjuk under Tour de Ski, men valgte likevel å fortsette, for å kjempe om sammenlagt seieren. Nå går det utover NM. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

I øyeblikket må langrennsløperen la skiene stå i ro.

- Jeg er på bedringens vei, men helga kan nok gå med før jeg kan trene igjen, sier Northug jr. til T-A.

Northug frykter for NM
I FJOR: Petter Northug jr. slo gjennom på denne måten under NM i Kongsberg i fjor. Her har han nettopp gått Strindheim til seier i stafetten. Under neste ukes NM i Meråker tviler han derimot på at han har så mye å bidra med, på grunn av sjukdom.