HARDE PRIORITERINGER: Petter Northug forsøker å bygge opp en ny formtopp inn mot Vasaloppet. I NM går han bare 15 kilometer friteknikk.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HARDE PRIORITERINGER: Petter Northug forsøker å bygge opp en ny formtopp inn mot Vasaloppet. I NM går han bare 15 kilometer friteknikk. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Northug går bare én distanse i NM

Nå handler det meste om å vinne Vasaloppet.

(Dagbladet): Petter Northug (26) går bare én distanse under norgesmesterskapet i Voss. Nå skal alt legges til rette for seier på svensk jord.

Etter tredjeplassen i Tour de Ski har Petter Northug et hovedmål denne sesongen. Det er å gå først over streken i Mora etter den 90 kilometer lange løypa i Vasaloppet.

Før det prestisjetunge svenske løpet, drar Northug til Italia der han skal forberede seg med det 70 kilometer lange rennet Marcialonga.

Det betyr at alle som hadde gledet seg til å se verdens råeste langrennsutøver i norgesmesterskapet i Voss bare får én sjanse.

For etter at Northug har gått 15 kilometer fri teknikk torsdag 26. januar, setter han seg på flyet til Italia.

- Har to mål
- Petter har to mål i resten av sesongen. Det viktigste er Vasaloppet og at han i tillegg sikrer seg andreplassen i verdenscupen, sier Northugs pressetalsmann Otto Ulseth.

Og legger til:

- Det er en balansegang. Petter må delta i verdenscupen, samtidig som det ikke ødelegger for Vasaloppet. Men han kommer til å gå lagsprinten og femmila i Fauske.

Etter det Dagbladet erfarer, var det i utgangspunktet også bestemt at Northug kom til å droppe verdenscuprennet i Otepää 21—22. januar, men ifølge landslagstrener Trond Nystad er ikke det tilfelle.

- Klarer seg uten Petter
- Petter skal gå hvis formen tilsier det og hvis han er frisk, sier landslagstreneren til Dagbladet.

Sportssjef Vidar Løfshus synes ikke det er problematisk at Norges største langrennsstjerne bare går én distanse i Voss.

- NM er en institusjon og klarer seg like godt uten Petter.

- Du frykter altså ikke at interessen vil utebli uten vår største stjerne?

- Nei, det gjør jeg ikke, sier Løfshus.