Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug går i Falun

Erstatter matforgiftet Tønseth. 

TIL FALUN: Petter Northug. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
TIL FALUN: Petter Northug. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Petter Northug - som var reserve til søndagens 30 kilometer - erstatter Didrik Tønseth på den klassiske fellesstarten i helgas verdenscuprenn i Falun.

Det skriver skiforbundet i en pressemelding.

Didrik Tønseth fikk en matforgiftning i starten av uka, og har ikke restituert seg hundre prosent til helgas konkurranser, heter det i pressemeldingen.

Favorittdistanse

- 30 kilometer klassisk er en av favorittdistansene til Didrik, men det er en svært riktig beslutning av ham å ikke gå, sier landslagstrener Tor Arne Hetland.

MATFORGIFTET: Didirik Tønseth. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
MATFORGIFTET: Didirik Tønseth. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Lege Petter Olberg og jeg stiller oss fullt og helt bak beslutningen til Didrik med helsefokus og et langtidsperspektiv på prestasjon i VM og resten av sesongen.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier:

- Det blir spennende å se Petter Northug til start i Falun. Formen skal være stigende og alle vet at når Petter stiller på start, så er det for å kjempe i toppen.

Forbannet

Northug var forbannet da han ikke var blant de 20 utøverne som var tatt ut til Falun.

- Petter er ikke skuffet. Han er forbannet, sa trener Stig Rune Kveen til NRK.

- Det betyr at vår plan røk. Planen var å gå i Falun. Den røk. Og det er kjedelig, fortsatte han.

Northug har hatt en elendig sesong. Men ifølge seg selv handler alt om å bygge seg opp til VM i Lahti, som starter 22. februar. Til sin egen TV-kanal kommenterer han plassen slik:

- Det blir stort å komme tilbake til Falun. Det begynner å bli en minnerik arena for min del. Jeg vant min første verdenscupseier som junior der. Og jeg hadde mitt beste VM der i seniorsammenheng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling