Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug går skandinavisk cup

Northug går i Piteå likevel: - Har vært en motivasjonssak

Ønsker seg en gjennomkjøring før NM.

Lillehammer  20171201.
Petter Northug jr. på fredagens pressekonferanse helgens verdenscup i langrenn.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Lillehammer 20171201. Petter Northug jr. på fredagens pressekonferanse helgens verdenscup i langrenn. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Northug går 30 km i Piteå søndag. Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

Northug hadde i utgangspunktet bestemt seg for å stå over rennene i Sverige og gikk ikke OL-uttaksrennet i sprint der i går. Nå har Northug likevel bestemt seg for å reise til Piteå.

- Han ønsker en gjennomkjøring og går 30km fellesstart i morgen søndag, sier trener Stig Rune Kveen.

Sammen med ledelsen for langrennslandslaget har Northug lagt en plan for å kvalifisere seg til OL. Den innebærer at Northug går NM og verdenscupen i Planica de to neste helgene.

Manglet motivasjon

Det har vært veldig mye frem og tilbake om Northug skulle gå rennene i skandinavisk cup. Til Dagbladet sier Kveen at Northug rett og slett manglet motivasjon for å gå skirenn etter tour-vrakingen.

- Vi må bare være ærlig på at det har vært en motivasjonssak for Petters del. Han hadde et sterkt håp og ønske om å gå touren som oppkjøring til OL, så etter at det ble klart at han ikke kom inn som en reserve heller, har han ikke vært så motivert for å gå skirenn.

Nå er altså litt av motivasjonen for å konkurrere på vei tilbake.

- Dette er et godt tegn for at han er klar for å gå skirenn igjen, fortsetter Kveen.

Kveen sier at Northug forberedte seg for å gå Tour de Ski, men at han har fått trent godt i ettertid.

- Jula har vært rolig, fordi han ikke ønsket å bli forkjølet i tilfelle han skulle gå i touren. Det har vært bra treningsmessig i ettertid, så selv om motivasjonen har vært så som så, så har treningen gått greit.

Nå gjør Northug seg klar for NM og verdenscup i Planica hvor han altså skal forsøke å kvalifisere seg til OL. Kveen sier at Northug tar det rolig.

- Det er helt normale skirenn som han har gått mange ganger før. Han ønsker å komme igang igjen og bruker Piteå som en gjennomkjøring, sier Kveen.

Tror på Northug

I et intervju med TV 2 sier landslagssjef Løfshus at han tror Northug kan sikre seg en plass på det norske laget til sprinten og tremila med skibytte.

- Det er der jeg tror han har størst mulighet til å vise seg fram. I NM må han være i sprintfinale og vise at han behersker hele sprintformatet til det fulle. På 30-kilometeren må han være med å kjempe om medaljer, sier han.

Løfshus har tro på at Northug løser oppgaven.

- Det er alltid mulighet for at vi kan dra til OL uten Northug, men jeg tror nok at Petter er med i troppen vi tar ut 20. januar. Vi vet at vi har bruk for Northug i god form. Han er med til OL hvis han er i god form, sier landslagssjefen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!