Northug står over Beitostølen

Northug går ikke på Beitostølen

Treneren bekrefter overfor NRK.

SYK: Petter Northug har kjent på en liten forkjølelse, og dropper derfor rennene på Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SYK: Petter Northug har kjent på en liten forkjølelse, og dropper derfor rennene på Beitostølen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Petter Northug har den siste uka kjent på en liten forkjølelse, og har nå vurdert det dit hen at han ikke deltar i rennene på Beitostølen.

Det sier trener Stig Rune Kveen til NRK.

– Siste nytt er at vi dessverre holder Petter hjemme fra Beitostølen. Han kommer ikke til å gå skirenn, dessverre, sier Kveen til NRK.

Tett nese og bihuler

Kveen sier at Northug er så godt som frisk, men at 31-åringen likevel velger å ikke stille da han ikke er helt 100 prosent.

- Petter har tett nese og bihuler. Han fikk en kjenning med det på tirsdag kveld, og ble ikke bedre da vi skulle dra ned til Beitostølen i går, så da måtte vi bare sette ham igjen hjemme, sa Northugs trener, Stig Rune Kveen, til Dagbladet torsdag.

Onsdag skrev Dagbladet at det var tunge bein som gjorde at Petter ikke tok turen til Beitostølen sammen med Kveen og lagkamerat Chris Jespersen. Det stemmer ikke, sier Kveen.

- Petter har vært kroppslig bra og har hatt gode bein etter samlinga i Bruksvallarna, så alt det er i orden, sier Kveen.

Langrennseliten samlet

- At han ble småsyk nå er like tilfeldig som at du kan få sår hals neste torsdag.

Konkurransene på Beitostølen går fra fredag til søndag, og de aller fleste i langrennseliten deltar. Fredag går 10 og 15 kilometer klassisk, som følges av sprint på lørdag.

Herrenes 15 kilometer klassisk på Beitostølen er for øvrig i gang. Søndag avsluttes Beitostølen-helga med 10 og 15 kilometer fri.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer