Northug går NM-stafetten mens landslaget drar på høydesamling

Slik ser Petters sesongplan ut.

EGET OPPLEGG: Petter Northug kjører sitt eget opplegg neste sesong. Det innebærer blant annet at han planlegger å gå NM-stafetten mens alle landslagssløperne reiser på høydesamling. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
EGET OPPLEGG: Petter Northug kjører sitt eget opplegg neste sesong. Det innebærer blant annet at han planlegger å gå NM-stafetten mens alle landslagssløperne reiser på høydesamling. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

Hvis alt går etter planen går Petter Northug to NM-løp i Molde til vinteren, melder NRK.

De fleste av landslagsløperne nøyer seg trolig med én NM-øvelse, den første på torsdagen i NM-uka. Deretter reiser de til høyden.

Northug, som ikke lenger er på landslaget, satser på en annen variant. Han går lørdagens skiathlon (tremil med skibytte) og søndagens stafett i NM.

- Petter har nå lagt sin plan A for den kommende sesongen. Den vil han følge hvis alt går slik vi håper, sier Northugs personlige trener, Eirik Myhr Nossum.

Northugs plan A ser slik ut:

Han går åpningshelgen på Beitostølen. Han går også i de tre første verdenscuphelgene i Kuusamo, Lillehammer og Davos. Northug stiller også i Tour de Ski. Etter Tour de Ski blir det et nytt høydeopphold, og planen er at de to neste rennene blir i NM.

I OL har Northug i utgangspunktet lyst til å starte i alle seks distanser. Planen er også at han stiller i samtlige verdenscuprenn etter OL.

(NTB)