Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Petter Northug tilbake i konkurranse

Northug går sitt første renn i helga

Går norgescup etter overtreningsperioden. 

GJØR COMEBACK: Petter Northug skal ifølge landslagstreneren gå norgescup i helga.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GJØR COMEBACK: Petter Northug skal ifølge landslagstreneren gå norgescup i helga. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Langrennsstjernen Petter Northug gjør comeback i konkurranse under norgescupen på Sjusjøen og Uglarennet kommende helg.

Det bekrefter landslagstrener Tor-Arne Hetland overfor TV 2 onsdag.

- Petter går sprint og 50km i VM. Vi får flere svar på hvordan Petter responderer på trening etter helgen når han går NC (Norges Cup) og Uglarennet, skriver Hetland i en SMS.

Grunnen til at Northug er garantert plass på VM-sprinten og 50 kilometeren er at han er tittelforsvarer, og dermed får friplass på distansene. Om mesterskapseksperten får plass i flere konkurranser avhenger av hans prestasjoner i den nærmeste tiden.

31-åringen har ikke gått et verdenscuprenn siden tidlig i desember. Overtrening satte trønderen tilbake. Nå jobber han for å bli klar til Lahti-VM i slutten av februar.

Tirsdag la Northugs egen TV-kanal ut et intervju med 31-åringen. Han mener at folk ikke har noen grunn til å bekymre seg.

- Jeg er ganske trygg på at formen er på ni av ti eller ti av ti når VM starter, sier Northug.

- Jeg trener mye og bra, og jeg har god kontroll på det jeg gjør. Jeg gleder meg til å gå konkurranser igjen snart. Så får vi se hvordan det går, legger han til.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media