Petter Northug tilbake i konkurranse

Northug går sitt første renn i helga

Går norgescup etter overtreningsperioden. 

GJØR COMEBACK: Petter Northug skal ifølge landslagstreneren gå norgescup i helga.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GJØR COMEBACK: Petter Northug skal ifølge landslagstreneren gå norgescup i helga. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Langrennsstjernen Petter Northug gjør comeback i konkurranse under norgescupen på Sjusjøen og Uglarennet kommende helg.

Det bekrefter landslagstrener Tor-Arne Hetland overfor TV 2 onsdag.

- Petter går sprint og 50km i VM. Vi får flere svar på hvordan Petter responderer på trening etter helgen når han går NC (Norges Cup) og Uglarennet, skriver Hetland i en SMS.

Grunnen til at Northug er garantert plass på VM-sprinten og 50 kilometeren er at han er tittelforsvarer, og dermed får friplass på distansene. Om mesterskapseksperten får plass i flere konkurranser avhenger av hans prestasjoner i den nærmeste tiden.

31-åringen har ikke gått et verdenscuprenn siden tidlig i desember. Overtrening satte trønderen tilbake. Nå jobber han for å bli klar til Lahti-VM i slutten av februar.

Tirsdag la Northugs egen TV-kanal ut et intervju med 31-åringen. Han mener at folk ikke har noen grunn til å bekymre seg.

- Jeg er ganske trygg på at formen er på ni av ti eller ti av ti når VM starter, sier Northug.

- Jeg trener mye og bra, og jeg har god kontroll på det jeg gjør. Jeg gleder meg til å gå konkurranser igjen snart. Så får vi se hvordan det går, legger han til.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer