<strong>FULLSTENDIG UTSLITT:</strong> Petter Northug jr. ga alt da han vant avslutningsrennet i Kuusamo, og måtte hjelpes på beina etterpå. Senere viste det seg at han gikk løpet med feil staver.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FULLSTENDIG UTSLITT: Petter Northug jr. ga alt da han vant avslutningsrennet i Kuusamo, og måtte hjelpes på beina etterpå. Senere viste det seg at han gikk løpet med feil staver. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Northug gikk seg tom med Marit Bjørgens staver

Valgte feil før start. - Tapte noen tideler på hvert stavtak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg var så sliten. Det var så vondt. Jeg har aldri kjempet så hardt for en seier før, sa Petter Northug etter å ha tatt ut sine aller siste krefter for å forsvare jaktstartseieren mot ulvene Maxim Vylegsjanin og Alexej Poltaranin på oppløpet i Kuusamo i går.

Nå viser det seg at Northug brukte enda mer krefter enn det som burde vært nødvendig.

Minitour-vinneren valgte nemlig feil staver før løpet, og gikk alle 15 kilometer med Marit Bjørgens staver, melder NRK.

- Da han løp inn i bussen for å hente sine konkurransestaver, tok han feil. Han tok i farten Marit Bjørgens sprintstaver, som sto der han trodde hans egne klassiskstaver sto, sier landslagssjef Vidar Løfshus til statskanalen.

Mer slitasje hele veien
Stavene er identiske med Northugs egne, bortsett fra en viktig detalj: De er fem centimeter kortere enn Northug egne.

Det gikk ifølge landslagssjefen spesielt utover spurtmeterne mot slutten, der nordmannen ikke fikk gjennomført stavtakene godt nok, og mistet kraft.

Etter målgang lå han totalt utslitt i snøen i flere minutter. Løfshus utelukker ikke at stavmissen bidro til at det ble så ille.

- Det er helt sikkert at det gikk ut over teknikken hans under hele løpet. Da blir det litt mer slitasje hele veien. Derfor ble han nok litt mer sliten enn han burde ha vært, og han tapte noen tideler på hvert stavtak. Det ble derfor også en del tidstap av det til slutt, sier Løfshus til NRK.

Klarte å mobilisere
Det ble tøft, men Odd-Bjørn Hjelmeset mener prestasjonen i Kuusamo kan brukes til å bygge Petter Northug opp mot Tour de Ski.

- Han klarte å mobilisere da han egentlig var utslitt. Det er en egenskap som gir selvtillit inn mot Tour de Ski, sier Hjelmeset til dagens Dagbladet.

Også landslagstrener Trond Nystad mener Northug kommer til å finne formen han foreløpig mangler fram mot touren.

- Sånn sett var denne helga i Kuusamo gull verdt for ham. Fredag gikk han alle heatene i sprinten, og hadde en lang arbeidsdag. Lørdag var det et hardt skøyterenn i stiv kulde, og nå brøytet han løype og tok seg helt ut i 15 kilometer. Tilsammen blir det ei respektabel treningsøkt som nok vil bidra til å utløse toppform fram mot touren, mener Nystad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer