Tour de Ski

Northug gir ikke opp Tour de Ski

Petter Northug har ikke gitt opp håpet om å gå Tour de Ski. Northug-trener Stig Rune Kveen sier til NRK at trønderen er parat hvis han får muligheten.

STÅR KLAR: Petter Northug står klar til Tour-start. 31-åringen er forløpig kun reserve. Her under en treningsøkt i Val Senales. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
STÅR KLAR: Petter Northug står klar til Tour-start. 31-åringen er forløpig kun reserve. Her under en treningsøkt i Val Senales. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Han er fortsatt klar, skriver Kveen i en SMS til statskanalen mindre enn to døgn før Tour-starten. Der er Northug foreløpig kun reserve.

- Det er en dag igjen, minner treneren om.

Northug har ønsket seg en Tour-mulighet for å vise seg en OL-plass verdig. Får han ikke innpass i Tour-troppen i siste liten, kan veteranen få det tungt med å bevise at han fortjener å sitte på flyet til Sør-Korea neste år.

Tidligere i høst har Northug latt seg påvirke av mangelen på konkurranser. Torsdag la TV 2 ut en video som ble spilt inn like etter at Northug hadde blitt vraket til åpningshelgen i finske Ruka i Kuusamo i november. Der sier langrennsstjernen følgende:

- Da er det ikke så motiverende å gå skirenn lenger. Verdenscupen ryker hvis man ikke er i Kuusamo. Selv om det er et OL fremover, er det viktig for meg å være med å krige i verdenscupen. Da gjør man ting litt ekstra nøye hver helg.

- Jeg vet ikke om jeg gidder å slå på bryteren sånn som det er nå. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Det er ikke bare å si at i morgen skal vi starte jobben.​

NTB