GIR OPP: - Det ser ut som Dario Cologna har avgjort det, sa Petter Northug om sine sjanser i verdenscupen sammenlagt på en pressekonferanse i ettermiddag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
GIR OPP: - Det ser ut som Dario Cologna har avgjort det, sa Petter Northug om sine sjanser i verdenscupen sammenlagt på en pressekonferanse i ettermiddag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Northug gir opp verdenscupen sammenlagt

- Målet mitt nå er å ta igjen Legkov.

(Dagbladet): Petter Northug møtte i ettermiddag pressen for første gang siden VM i Val di Fiemme ble avsluttet på søndag.

Det var i forbindelse med SprintSki, en konkurranse som vil foregå på Bislett stadion 18. mars. Der er det om å gjøre å sette raskest tid på 100 meter - på snø, selvfølgelig.

Men det var ikke bare i den forbindelsen Northug fikk spørsmål i ettermiddag. Det var mye rettet mot femmila i Holmenkollen og de andre verdenscuprennene som gjenstår denne sesongen.

Da kunne Northug fortelle at han har så godt som gitt opp å vinne verdenscupen sammenlagt.

- Det ser ut som Dario (Cologna) har avgjort det. Alt kan skje, men målet mitt nå er å ta igjen Legkov, sier Northug.

Cologna leder verdenscupen sammenlagt med 1173 poeng. Bak følger Alexander Legkov med 1034, og Petter Northug med 947. Det vil si at Northug har 87 poeng å hente inn på russiske Legkov.

Sulten på femmilseier Northug er nå i Oslo i forbindelse med sprinten på Bislett 18. mars. Fredag reiser han til finske Lahti for å gå to verdenscuprenn.

Neste helg er det femmil i Holmenkollen. Northug endte på en 21. plass i VM-femmila, den Johan Olsson vant. Det var tydelig at han var sulten på revansje under pressekonferansen i ettermiddag.

-Jeg er spent på hvordan kroppen min kjennes ut etter VM. På femmila blir det en fight mellom Norge og Sverige, slik det ser ut nå. Det hadde vært gøy å slå tilbake på hjemmebane, sier Northug.

Olsson-ros Etter at Johan Olsson vant VM-femmila søndag, sparte ikke Northug på lovordene om svensken. Det gjorde han heller ikke i dag.

- Det Johan gjorde var imponerende. Han satset på sin styrke, og lyktes med det. Johan er en skiløper jeg har stor respekt for. Det blir spennende å se hva han gjør under femmila i Kollen, sier Northug, og lover at han skal være på hugget og våken når det gjelder lignende situasjoner i Holmenkollen neste lørdag.