Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug gleder seg til å jobbe med Nystad

Ny herretrener presentert av skiforbundet i dag.

DEN NYE SJEFEN: Trond Nystad  er ansatt som ny hovedtrener for skilandslaget i langrenn. Han overtar jobben etter Morten Aa Djupvik. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
DEN NYE SJEFEN: Trond Nystad er ansatt som ny hovedtrener for skilandslaget i langrenn. Han overtar jobben etter Morten Aa Djupvik. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Morten Aa Djupvik trakk seg som trener for de norske langrennsherrene i forrige måned, etter et eventyrlig ski-VM på hjemmebane.

Nå er etterfølgeren hans klar.

Norges Skiforbund innkalte til pressekonferanse på Ullevaal Stadion klokka 11 i formiddag, og der ble den nye treneren for Petter Northug & co presentert:

Trond Nystad (40) er mannen som skal følge opp VM-suksessen på hjemmebane i Holmenkollen.

Northug gleder seg VM-kongen Petter Northug har allerede uttalt seg om utnevnelsen i en pressemelding:

- Jeg er veldig fornøyd med valget av Trond. Det er et et spennede valg. Jeg ser fram til å samarbeide med ham. Jeg er nysgjerrig på hva han kan formidle om hva Dario Cologna har gjort for å vinne Tour de Ski to ganger, sier Northug.

Nystad har nemlig vært sprinttrener for Sveits, samt landslagstrener for USA. Nå vender han tilbake til Norge fra en jobb som daglig leder i et privat selskap.

- Jeg ser på det som et ærefullt oppdrag. Det er et privilegium å få jobbe med så fine utøvere. Jeg begynte å jobbe sammen med Morten (Djupvik) i går, han er interessert i å få en flytende overgang, sier Nystad.

Han trekker fram både støtteapparatet i skiforbundet samt Olympiatoppen som gode grunner til at han lykkes.

GULLGUTT: Petter Northug sanket gullmedaljer i fleng under Morten Aa Djupviks periode som landslagstrener. I formiddag ble Trond Nystad utnevnt til trønderens nye sjef. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
GULLGUTT: Petter Northug sanket gullmedaljer i fleng under Morten Aa Djupviks periode som landslagstrener. I formiddag ble Trond Nystad utnevnt til trønderens nye sjef. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Det er så mange flinke folk involvert at dette skal gå bra. Det første møtet blir Sognefjellet i begynnelsen av juni, sier Nystad.

Kompakt lag Han ser på seg selv som en lagspiller.

- Jeg liker å kommunsiere med løpere, De er de viktigse. mener selv jeg er veldig flink jobbe på lag. Det positive i Norge er et veldig kompakt lag. Det er eksperter på alle felt, fra regnskap og økonomi, til høydetrening til teknikk og hva det skulle være.

Han føler seg ikke som noe andre- eller tredjevalg på tross av at andre kandidater skal ha sagt nei til jobben.

- Det finnes masse bra kandidater i Norge som kunne gjort en bra jobb, men dette er en veldig krevende jobb, man må må kunne fylle alle de oppgavene som kreves.
Smøretvilling 40-åringen er tvillingbror av smøresjef Knut Nystad, og kommer opprinnelig fra Fauske.

- Hvordan blir det å være samme team som tvillingbror?
- De fleste spør: Hva er forskjellen? Han sier ofte han er finere, mer sexy og intelligent. Jeg er ikke helt enig med ham, det er en diskusjon vi aldri blir ferdig med. Men vi har jobbet sammen før, jeg tror det blir artig.

Sportssjef Vidar Løfshus tror også på nye langrennsgleder med Nystad som herretrener.
- Vi er veldig fornøyd med valget vi har tatt, sier Løfshus.

Løfshus trekker fram den de amerikanske løperne som overbeviste stort for noen år siden, Chris Freeman og Carl Svensen. De ble trent av Nystad.

- Nå er ringen slutta for Trond, han er tilbake i Norge. Han har noen kvaliteter vi setter veldig pris på, sier Løfshus.
Spekulasjoner Spekulasjonene om hvem som overtar har selvsagt sirkulert siden Djupvik annonserte sin avgang. I forrige uke ble det kjent at følgende fire var kalt inn til intervju:

Tor Arne Hetland, Kåre Tønne, Fredrik Aukland og Nystad.

Nystad ble også nevnt blant kandidatene til jobben i 2006, da Morten Aa Djupvik til slutt ble ansatt.

Nå fikk han jobben.

- Trond er nesten i gang med jobben allerede, vi skal få en bra flytende overgang her. Jeg er sikker på at gutta er i de beste hender, sier sportssjef Løfshus.

Det er Hermod Bjørkestøl, leder i langrennskomiteen, enig i:

- Vi har fått en som har kommet utenfra, som kan tilføre oss impulser fra sin trenererfaring fra sin tid i USA, Sveits og Tyskland. Thomas Alsgaard var ute og sa at nå må vi ikke bare ha en trener, vi må ha en leder. Vi føler vi har fått begge deler nå, sier Bjørkestøl.

MULTITALENT? Ifølge skiforbundet har Trond Nystad løpt maraton på 2.24 uten særlig mye trening på 90-tallet. Nå er Nystad ny langrennstrener for gutta. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
MULTITALENT? Ifølge skiforbundet har Trond Nystad løpt maraton på 2.24 uten særlig mye trening på 90-tallet. Nå er Nystad ny langrennstrener for gutta. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media