Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti 2017

Northug håner Jönsson. Så avslører samboeren: - Petter er ikke som dere tror

Anna Haag har vært i samme skimiljø som jevngamle Petter Northug i en årrekke og beskriver ham som meget beskjeden i hverdagen. Hennes samboer Emil Jönsson sammenligner Northug med en kameleon. 

- KJÆRLIGHETSFORHOLD: Den svenske langrennsløperen Emil Jönsson sier han har et godt forhold til Petter Northug. Han savnet han på 15 kilometer klassisk i Lahti-VM. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Selv hjemme fra stua klarer Petter Northug å sette sitt preg på ski-VM i Lahti med sine verbale prestasjoner i saker om blant annet Sergej Ustjugov, Natalja Matvejeva, Emil Iversen og Calle Halfvarsson.

Northug er savnet i mesterskapet. Det sier hans svenske rival Emil Jönsson, som etter søndagens lagsprint fortalte Dagbladet at han ville gå for Northug og tenke på ham gjennom hele gårsdagens 15 kilometer.

- Jeg savner Petter. Han skulle vært her. Han kunne stått på tribunen og heiet på meg. Det var synd han dro hjem, sier Jönsson til Dagbladet.

- Jeg kommer bare til å gå for Petter. Det er det eneste jeg skal tenke på. Jeg kommer til å ta i og slite bare for å vise Petter. Han er den jeg går for, sa svensken før 15-kilometeren - trolig ironisk.

Det fnyser bare Northug av. I et intervju med Dagbladet før sesongen ga ham svensken et nytt kallenavn: Emil Treigson. Samtidig var Northug klar på at Jönsson ikke var blant de 70 beste sprinterne i verden, selv om han er av de med flest verdenscupseire i sprint gjennom tidene.

I SLAG: Verbalt er Petter Northug fortsatt verdens beste langrennsløper. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
I SLAG: Verbalt er Petter Northug fortsatt verdens beste langrennsløper. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Northugs nye hån

I det samme intervjuet rangerte Northug Emil Jönsson på sisteplass av alle Emil-ene han kjenner til, inkludert Emil i Lønneberget.

- Emil i Lønneberget har i hvert fall prestert. Emil Hegle Svendsen har selvfølgelig også OL- og VM-gull, noe Emil Treigson ikke vet hva er ennå, sa Northug.

Nå er duoen i gang igjen. Hjemme fra Trøndelag svarte Northug følgende på Jönssons utspill før svensken skulle gå 15-kilometeren.

- Emil skal være glad han får være med på tur i VM. For det er det han er, sier Northug til Dagbladet.

- Hvilken plassering tror du Emil kommer på?

- DNF, svarer Northug kontant - som betyr «did not finish» på skispråket.

Tenkte på Klæbo og Northug under løpet

Når Dagbladet videreformidler Northugs budskap til Jönsson, som slo til med en oppløftende 16. plass på gårsdagens 15 kilometer, begynner han å le. Så sier han:

- NORTHUG ER SJENERT: Anna Haag kom på en femteplass på 10 kilometer klassisk. Og hun røper relasjonen mellom hennes mann Emil Jönsson og Petter Northug. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

- Fy faen, jeg slo jo Petters tips. Det er fantastisk bra. Jeg savner Petter. Han skulle vært med. Han hadde vel kjempet meg meg midt i feltet. Jeg hadde nok slått ham. Jeg tror det, sier Jönsson til Dagbladet.

- Du sa du skulle tenke på Northug gjennom løpet. Gjorde du det?

- Ja, jeg tenkte på Petter og Johannes Høsflot Klæbo. Jeg tenkte mot slutten at Johannes skal jeg i hvert fall slå i dag. Jeg vet ikke hvor mye det skilte til slutt, men det var det som var motivasjonen. Jeg må takke Norge for at jeg orket mot slutten. Norge er flink til å få opp motivasjonen min.

Det spesielle garasjebildet

Jönssons samboer og framtidige kone, Anna Haag, gikk inn til en knallsterk 5. plass på kvinnenes 10 kilometer i går. Hun ler av ordkrigen mellom sin utvalgte mann og Northug.

- Tror du Emil snakker sant når han sier at han bruker Petter som motivasjon i løypa?

- KJØRER BARE FOR PETTER I MORGEN: Emil Jönssons med et lite stikk til Petter Northugs hoderisting over at svensken skulle gå 15-kilometeren. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Jeg har ingen anelse om han snakker sant om det. Hvis Petter er motivasjonen hans, er det bare bra, sier Haag til Dagbladet og ler.

Ifølg Aftonbladets Petra Thorén har Jönsson et bilde av Northug i garasjen.

- Hvordan er forholdet mellom dem?

- Det er en relasjon som har skapt blest og gjort langrenn tøffere og kulere, i tillegg til at de duellerer i sporet. Det er kult, sier Haag.

Haag: - Northug er veldig beskjeden

Hun har vært i skimiljøet rundt Northug i en årrekke, all den tid de er like gamle og har gått gradene sammen. Haag forteller at Northug i det daglige gir et helt annet inntrykk enn han gjør gjennom mediene.

LADE OPP: Northug har planer om å reise hjem for å lade batteriene, det mener han kommer godt med for romkamerat, Emil. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Jeg kjenner Petter fra vi var yngre. Vi har fulgt hverandre gjennom mange år. Jeg blir ikke så brydd av det han sier. Jeg tenkte ikke at han var sånn da han var yngre. Da opplevde jeg ham som en som først og fremst var opptatt av å gå på ski. Men de tingene han sier i media, er kult for sporten, forteller Haag til Dagbladet.

- Petter er ikke som dere tror. Han er egentlig veldig beskjeden. Det var det første jeg tenkte. Og det tenker jeg fortsatt. Han er en helt annen person i mediene. Emil og Petter har bare denne køddete tonen gjennom mediene. Utenom det er det helt vanlig kommunikasjon, forteller hun.

Jönsson: - Northug er en kameleon

Beskjedenhet til Northug som Haag beretter om, bekreftes delvis av Jönsson. Ordkrigene som regjerer i mediene, reflekterer ikke relasjonen mellom dem når de møtes ansikt til ansikt.

- Ja, Petter er ganske forsiktig i virkeligheten. Men han er en kameleon, som man ikke helt vet hvordan man er. Det er det som er litt kult med ham, mener svensken.

- Hvordan er forholdet mellom deg og Northug?

- Det er kjærlighet, avslutter Jönsson.

Det er tvilsomt om Northug vil bekrefte det. Selv er han mest opptatt av den russiske sprinteren Natalja Matvejeva for tiden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media