Petter Northugs formsvikt:

Northug håper å unngå plan C: - Han skulle helt klart helst ha gått verdenscup nå

Det brenner et blått lys for Tour de Ski. 

LETER ETTER OVERSKUDDET: Petter Northug tøyde strikken for langt før sesongåpninga på Beitostølen, og har gått tom for overskudd.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LETER ETTER OVERSKUDDET: Petter Northug tøyde strikken for langt før sesongåpninga på Beitostølen, og har gått tom for overskudd. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er ingen i verden som har gått flere etapper enn Petter Northug (30) i Tour de Ski. Han har nemlig gått alle etappene i de ti tourene som har vært arrangert.

Nå, derimot, brenner det et blått lys for årets deltakelse. Petter Northug ligger fortsatt mest på sofaen og samler krefter etter å ha mistet overskuddet i uka før den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen for en knapp måned siden.

- Vi ser jo at kalenderen i julestria går fort, så etterhvert får vi ta en avgjørelse om formen ikke bedrer seg, sier Northugs trener, Stig Rune Kveen, til Dagbladet.

Skulle hatt mer is

Den første etappen av årets Tour de Ski går allerede nyttårsaften, og de mest ambisiøse tour-løperne ligger igjen i høyden i jula for å være akklimatisert til åpningsrennene i Sveits.

Det gjør ikke Petter. Han meldte forfall til verdenscupåpningen i Kuusamo fordi han manglet overskudd og reiste tidlig hjem fra Lillehammer helgen etterpå med samme begrunnelse.

- For min del er det langt fra noen krise. Jeg har veldig god kontroll. Med overskudd vil jeg gå fort på ski, sa Northug til Dagbladet på Lillehammer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer