FORTSATT POPULÆR: Gjermund Eggen (70) opplever at det fortsatt kommer fans hjem til Engerdal, selv 46 år etter suksess-VM på hjemmebane. Foto:  Erik Berglund/Dagbladet
FORTSATT POPULÆR: Gjermund Eggen (70) opplever at det fortsatt kommer fans hjem til Engerdal, selv 46 år etter suksess-VM på hjemmebane. Foto: Erik Berglund/DagbladetVis mer

- Northug har bare kjent på noen prosenter av trykket Gjermund opplevde

Den 70 år gamle skikongen får fortsatt busslaster med fans hjem til seg.

Etter VM-triumfene under ski-VM i Oslo i 1966 var det rene folkevandringen for å se hvordan langrennshelten Gjermund Eggen bodde.

46 år senere kommer det fortsatt busslaster med fans hjem til 70 år gamle Eggen, skriver Adresseavisen.

- Det var folkevandring til Engerdal. Alle ville se hvor jeg bodde, hilse på og ta på meg. Jeg ble folkesky og isolerte meg. Jeg var redd og følte ikke jeg hadde kontroll på tilværelsen, sier Gjermund Eggen til Adresseavisen.

Stakk til skogs I perioder var det 200-300 personer på og rundt tomta til Eggen. Folk kom i campingvogner eller slo opp telt. Eggen selv stakk til skogs og måtte tidvis bo på nabogården. Dette var i flere år og gikk også utover langrennskarrieren til VM-helten.

Nå har sportssjef Vidar Løfshus anbefalt Petter Northug å flytte utenlands for å få ro.

- Han må tenke gjennom dette selv og lære det å være kjendis. Vi har klart å takle det og folk som Oddvar Brå og Harald Grønningen var like store kjendiser i Trøndelag, sier Eggen.

Hysteri rundt Eggen Oddvar Brå på sin side mener Northugs kjendisstatus kan minne om hans egen, men at ingenting kan måle seg med Gjermund Eggen.

VM-KONGE: Gjermund Eggen tok tre gull under VM i Holmenkollen i 1966. 
Foto: Knut Edvard Holm  / Scanpix
VM-KONGE: Gjermund Eggen tok tre gull under VM i Holmenkollen i 1966. Foto: Knut Edvard Holm / Scanpix Vis mer

- Petter har nok ikke kjent på mer enn noen prosenter av det Gjermund Eggen opplevde. Det var hysteri og det er ingen som har hatt et slikt folketrykk som han., sier Oddvar Brå til Adresseavisen.

(NTB)