Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug har bestemt seg om Red Bull-avtalen

- Komisk at det blir så mye støy.

OVERRASKET: Petter Northug, her fra fredagens pressekonferanse på Beitostølen, har gjort seg opp en mening vedrørende avtalen med energidrikkprodusenten Red Bull. Hva konklusjonen er vil ikke langrennsesset ut med foreløpig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DAGBLADET.
OVERRASKET: Petter Northug, her fra fredagens pressekonferanse på Beitostølen, har gjort seg opp en mening vedrørende avtalen med energidrikkprodusenten Red Bull. Hva konklusjonen er vil ikke langrennsesset ut med foreløpig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DAGBLADET. Vis mer

||| (Dagbladet.no): Petter Northug hadde full kontroll på Ilja Tsjernousov, og spurtslo russeren greit på siste etappe under dagens norske stafettseier på Beitostølen.

I dag uttalte Northug seg om det utenomsportslige fokuset han har hatt på seg de siste ukene.

Først og fremst er det Northugs private sponsoravtale med energidrikkprodusenten Red Bull som har medført mye støy.

Etter å ha bedt Team Northug om å tenke seg om i forholdet til den omstridte sponsoravtalen, bestemte Skiforbundet seg tilslutt for å godkjenne avtalen med energidrikkprodusenten.

Det betyr at ballen ligger på Northugs banehalvdel.

Overrasket over støyen
I et intervju med NRK fortalte langrennsesset at han har bestemt seg hva han vil gjøre angående avtalen, uten å avsløre hva utfallet blir.

- Det er best at jeg ikke gjør det nå, sier Northug til NRK.

Ifølge TV 2 Sporten skal Team Northug ta en avgjørelse i saken i løpet av to dager

Northug beskriver det som komisk at avtalen med energidrikkprodusenten skaper så mye støy.

- Jeg synes det er litt artig. Det er snakk om en privat avtale, og så skaper det så mye blest. Avtalen er godkjent av skiforbundet, så det er komisk at det blir så mye ut av det, sier han.

23-åringen forklarer at avtalen med Red Bull er gunstig i et langsiktig perspektiv.

- Jeg ønsker jo å ha med meg store aktører i teamet mitt, og helst langsiktige. Jeg er forholdsvis ung i langrennssammenheng, og vil satse i flere år. Derfor er det godt å kunne få trygge avtaler på plass, forklarer Northug.

Tenker kun landslag
I intervjuet snakket Northug også om tanker rundt å satse på et privat lag utenfor landslaget.

Skipresident Sverre Seeberg truet Northug med å frata ham lisensen dersom så skulle skje.

- Så lenge de beste løperne er på landslaget, samt at vi har det støtteapparatet og samarbeidet vi har, så er det ingen tvil om at jeg er langrennsløper fremover. Jeg hadde tilbud før denne sesongen, men de kom sent på banen, og det var aldri aktuelt i mine øyne, sier Northug.

- Nå føler jeg at jeg har lagt den ballen død. Det er kun landslaget som gjelder for meg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media