Northug har et hemmelig våpen

For å sikre spurtoppgjør på stafetten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAPPORO (Dagbladet.no): Selv om det meste har gått på tverke så langt i dette mesterskapet for Petter Northug, må du ikke tro at gutten har mistet troen på egne ferdigheter.

Som ankermann er det all mulig sannsynlighet for at Northug nok en gang skal knuse motstanderne i en spurt. Han tar bare med seg godfølelsen fra oppløpet da han skulle cruise inn til gull på skiathlomen.

Og falt i egne staver på oppløpet.

- Jeg husker ennå den følelsen da jeg gikk forbi Teichmann og Piller Cottrer opp den bakken på vei opp til flata. Jeg hadde så mye større fart enn dem. Jeg håper jeg får spurta helt inn nå, sier Northug og smiler.

Drømmer om gullspurt

For i Petters drømmescenario får han heng på en motstander, går billig gjennom etappen, og knekker all motstand på oppløpet. Det gullet vil lege alle skrammer og sår han har pådratt seg hittil.

- Det ville vært et nederlag å reise hjem herfra uten medalje så god form som jeg er. Jeg tror vi er gode nok for medalje også, sier han.

- Gleder du deg til et eventuelt spurtoppgjør da?

- Jeg gleder meg alltid til spurtoppgjør. Men det skal jo gås først, og feltet kan bli strukket og sprengt. Vi håper alltid at det skal bli en spurt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer