PÅ SAMLING:  Petter Northug sammen treningskameratene Even Northug (skimtes til venstre) Pål Trøan Aune, Petter Soleng Skinstad forrige uke. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
PÅ SAMLING: Petter Northug sammen treningskameratene Even Northug (skimtes til venstre) Pål Trøan Aune, Petter Soleng Skinstad forrige uke. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

- Northug har fått endelig deadline. Må bestemme seg innen ei uke

Nye møter i dag.

(Dagbladet): Det har vært nye møter mellom Norges Skiforbund og Team Northug i dag. Der har Petter Northug fått en endelig frist til å svare på om han vil gå for landslaget kommende sesong. Det skriver Sporten.com

- Vi forventer en avklaring innen kort tid fra Northug. Det er han som bestemmer selv. Det blir før helgen, eller i begynnelsen av neste uke. Mandag eller tirsdag, sier Torbjørn Skogstad til Sporten.com.

Dagbladet har vært i kontakt med Northug-manager Åre Sørum Langås.  Han vil ikke svare på om de har fått noen deadline, hvordan de forholder seg til en deadline eller om Northug har bestemt seg for sesongen som kommer:

- Jeg har ingen kommentar til prosessen, sier han.

Samme som i fjor Helt siden Petter Northug valgte å stå utenfor landslaget for heller å satse for seg selv har det vært konfliktfylte sesongoppkjøringer mellom ham og skiforbundet.

Forrige sesongs unntakavtale skulle i utgangspunktet være umulig kommende sesong, men etter Northugs fire VM-gull fra Falun snudde skistyret også der.

I midten av juni bestemte skistyret seg for å tilby Northug en blåkopi av avtalen han fikk før VM-sesongen, samtidig som de satte ned et utvalg som skulle se på framtidas landslagsmodell.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram