Går ikke 30-kilometeren søndag

Northug har forlatt Lillehammer og tar en pause fra verdenscupen

Skuffende dag for Northug.

TAR EN PAUSE:Petter Northug på vei inn på hotellet etter prologexit, har pakket bagen og reist hjem fra Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
TAR EN PAUSE:Petter Northug på vei inn på hotellet etter prologexit, har pakket bagen og reist hjem fra Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER / OSLO (Dagbladet): Petter Northug har forlatt Lillehammer. Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding.

- Han vurderte helt til siste liten å gå tremila i morgen, han var absolutt interessert i å gasse på, men han kjenner at han ikke er helt der han skal være ennå. Han trenger en god periode med trening nå, minst et par uker, sier Northugs trener, Stig Rune Kveen, til Dagbladet.

Den norske langrennsprofilen opplevde en skuffende sprint lørdag formiddag, og klarte ikke å ta seg videre fra prologen. Northug endte som nummer 32, hvor de 30 beste fikk være med videre til finaleheatene. Etter nedturen ville ikke løperen snakke med pressen, men dro rett til skogs.

- Han har kjent etter sykdommen at han ikke er i storform. Det var frmgang å spore i dag sammenliknet med forrige helg, men han ser at han ikke er så sterk som han ønsker å være, sier Kveen.

Northug kommer altså ikke til å gå søndagens 30-kilometer i Lillehammer.

Lørdagens sprint ble til slutt vunnet av Johannes Høsflot Klæbo.

Hetland: - Synd

- Det er synd at Petter ikke er i god nok form til å gå 30 km i morra, sier landslagstrener Tor Arne Hetland i pressemeldingen.

Northug blir erstattet av Simen Sveen på morgendagens 30-kilometer. Northug selv har ikke uttalt seg om exiten fra Lillehammer, all den tid han forsvant rett til skogs etter sprinten i dag.

Det som imidlertid er helt sikkert, er at verdenscupløpene i sveitsiske Davos kommende helg strykes fra planen. I den forbindelse kan det godt være at det planlagte høydeoppholdet også strykes.

- Davos utgår helt sikkert, men vi skal legge en plan sammen med Tor Arne på mandag, så får vi se. Sannsynligvis tar han et par dager hjemme og trener, men det er et alternativ å være med laget til Davos og trene i høyden også. Det får vi diskutere litt med Tor Arne på mandag, sier Kveen til Dagbladet.

De siste verdenscupløpene før jul går i italienske Toblach om to uker. De kan fortsatt være aktuelle å gå, om Northugs form bedrer seg i tida framover.

Tour de Ski står fortsatt på planen, og etter det Dagbladet erfarer, får Northug gå den om han selv mener han er frisk og god nok til det.

Bråk

Northug har hatt en turbulent inngang til sesongen, preget av Instagram-bråk og sykdom.

For to uker siden møtte han ikke opp til start på Beitostølen, og senere ble han vraket til verdenscupåpningen i Kuusamo.

Det var i etterkant av denne vrakingen at bråket rundt langrennstjernens Instagram-bilde startet. Northug har vært åpent kritisk til landslagsledelsens avgjørelser, og åpenbart ment at han burde vært inkludert. Nå mister han nok en mulighet til å overbevise de om at de tar feil når de utelater han fra landslaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer