Northug har ikke virus i kroppen

- Kommer til å bruke tid på å komme tilbake for fullt.

DRO HJEM: Petter Northug stilte til start i to renn på Beitiostølen, men skuffet stort og reiste hjem med tegn på sykdom. Foto: Jens O. Kløvrud,  Dagbladet
DRO HJEM: Petter Northug stilte til start i to renn på Beitiostølen, men skuffet stort og reiste hjem med tegn på sykdom. Foto: Jens O. Kløvrud, DagbladetVis mer

(Dagbladet): Det er ikke funnet tegn på alvorlig sjukdom i blodprøvene som ble tatt av Petter Northug etter åpningsrennene på Beitostølen.

- Alle prøver som er tatt med tanke på virussykdom viser at han ikke har virus i kroppen, sier sportssjef Åge Skinstad til Dagbladet.

- Prøveresultatet stemmer med den følelsen Petter selv har. Han føler seg mye bedre og gjennomførte i dag sin første normale treningsøkt siden Beitostølen, sier Skinstad.

Til radiokanalen P4 sier Skinstad at Northug er tilbake for fullt i desember.

- Kommer tilbake sterkere Selv er han innstilt på å være tålmodig og gjøre det som er riktig med henblikk på sesongens store mål, VM på hjemmebane i Holmenkollen.

- Jeg kommer til å bruke tid på å komme tilbake for fullt. Det er VM i Holmenkollen som tross alt er det store målet i vinter, sier Northug i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Herretrener Morten Aa Djupvik føler seg trygg på at Northug, med det treningsgrunnlaget han har, ikke har blitt satt nevneverdig tilbake av siste tids sykdom - snarere tvert imot.

- Jeg er veldig glad for at Petter er tilbake i normal trening. Med den treninga som Petter har nedlagt i sesongoppkjøringa er jeg sikker på at Petter kommer styrket ut av denne situasjonen, sier han.

Nå skal Djupvik og Northug i samråd legge en treningsplan for de neste dagene. Noen tur til verdenscupen i Kuusamo blir det definitivt ikke.

Slapp Northug reiste hjem fra Beitostølen etter å ha følt seg slapp og hatt vondt i hodet, og ble testet for kyssesyken og TWAR-virus.

Han sto deretter over verdenscupåpningen i Gällivare i Sverige sist helg.

Det har vært fryktet at Northug kan ha vært overtrent i starten av den viktige VM-sesongen.

Ifølge TV 2 Sporten har Northug gjennomført to harde økter de siste dagene, og dagens trening beskrives som «meget oppløftende».