Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug har ikke vunnet i verdenscupen på vanvittige 1000 dager

Usedvanlig lang seierstørke.

SIST GANG: På dette bildet tok Petter Northug sin foreløpig siste verdenscupseier. Det er nå 1000 dager siden. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
SIST GANG: På dette bildet tok Petter Northug sin foreløpig siste verdenscupseier. Det er nå 1000 dager siden. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug er kjent for å være en seiersmaskin. Antall VM-gull forteller alt om det. Også i verdenscupen har Northug flere triumfer enn de aller fleste.

Vinnerinnstinktet er svært sterkt. Det har imidlertid ikke manifestert seg i verdenscuptriumfer på over to og et halvt år.

Dagbladet kan nå fortelle at det i dag er nøyaktig 1000 dager siden Petter Northug sist vant et verdenscuprenn. Det skjedde i verdenscupavslutningen i Falun 24. mars 2013.

Falun og Northug er en god kombinasjon. Det var der Mosvik-ekspressen tok sin første verdenscupseier som unggutt i 2006, og det var der Northug var VM-kongen forrige vinter med fire gull.

Mesterskapsspesialist Men i verdenscupen har han altså en seierstørke på 1000 dager. Riktignok har han noen etappeseire i Tour de Ski i løpet av denne perioden, men de telles ikke som ordinære verdenscupseire.

Totalt er Northug bokført med 18 verdenscupseire og hele 15 mesterskapsgull, inklusiv stafetter. Det er vanvittige tall som ikke engang mesterskapsspesialisten Kjetil André Aamodt er i nærheten av.

I dagens sprint virket 29-åringen meget sterk i både prologen og i kvartfinalen, men i semifinalen sa det stopp. I morgen får Northug en ny sjanse på 15 kilometer klassisk med intervallstart, men der er trønderen langt ifra favoritt.

Det betyr at Northug etter all sannsynlighet må vente til 2016 før han kan gjøre slutt på seierstørken sin i verdenscupen. Aller helst ønsker han å gjøre det ved å vinne Tour de Ski sammenlagt for første gang i karrieren.

En av favorittene - Petter er i stigende form og er en av de største favorittene til å vinne Tour de Ski, sier Norges landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

- Hvem blir Northugs sterkeste utfordrere i Tour de Ski?

- Martin Johnsrud Sundby, Dario Cologna og Aleksandr Legkov er vel de største favorittene i tillegg til Petter. Alex Harvey har vist variabel form, men kan også bli en sterk utfordrer. Jeg er også spent på hva Calle Halfvarsson kan utrette. Det blir spennende å se om han finner formen til Tour de Ski, sier Løfshus.

Northug har veldig lyst til å endelig komme først opp slalåmbakken i Val di Fiemme.

- Det er ikke sikkert Petter vinner Tour de Ski, mye skal klaffe, men det er ikke umulig, har Northugs personlige trener, Stig Rune Kveen tidligere sagt til Dagbladet.

- Han må ha forsprang til de beste klatrerne. Petter er kanskje verdens beste langrennsløper, men han er ikke best på å klatre slalåmbakker. De ti minuttene av Tour de Ski som egentlig ikke har noe med vanlig langrenn å gjøre blir den kritiske biten, sier Kveen.

BEST NÅR DET GJELDER: Selv om Petter Northug ikke har vunnet i verdenscupen på 1000 dager, ble han VM-kongen i Falun i fjor. I år er det Tour de Ski som er det store målet.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
BEST NÅR DET GJELDER: Selv om Petter Northug ikke har vunnet i verdenscupen på 1000 dager, ble han VM-kongen i Falun i fjor. I år er det Tour de Ski som er det store målet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media