Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug har signert

Nå blir han landslagsløper igjen.

ENDELIG ENIGE: Langrennssjef Åge Skinstad og Petter Northug har endelig oppnådd enighet om hva Northug må rette seg etter når han skal representere Norge i langrennssporet denne vinteren. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Tormod Brenna
ENDELIG ENIGE: Langrennssjef Åge Skinstad og Petter Northug har endelig oppnådd enighet om hva Northug må rette seg etter når han skal representere Norge i langrennssporet denne vinteren. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Tormod Brenna Vis mer

(Dagbladet): Etter måneder med forhandlinger har Petter Northug og Skiforbundet endelig kommet til enighet.

Petter signerte i dag representasjonsavtalen og er dermed klarert for å representere Norge i skisporet denne vinteren.

Trer ut av Coop-avtalen Etter det Dagbladet kjenner til, må Northug tre ut av sin private Coop-avtale de periodene han skal være med landslaget. Da er han fullt og helt landslagsløper med samme plikter som de øvrige løperne på laget. I disse periodene kan Coop ikke bruke ham i reklamevirksomhet.

Samtlige løpere som ikke er på landslag må signere Skiforbundets representasjonsavtale før de får representere Norge. Det gjelder uansett gren.

Dagbladet vet også at det er utarbeidet et eget vedlegg til den ordinære avtalen - med spesielle retningslinjer for Petter Northugs situasjon.

Dette vedlegget definerer tidsperiodene hvor Petter kan representere sin private Coop-avtale, og når han må rette seg etter landslagets regler og lojalt rette seg etter landslagets sponsorreglement.

Etter det Dagbladet erfarer vil Petter få to eller tre «vinduer» hvor han kan profilere sin private sponsor gjennom vinteren. I de øvrige periodene, hvor han skal konkurrere i verdenscupen og i OL, blir han å se i landslagets sponsortøy.

Problematisk Det har i mange uker vært antydet at avtalen har vært «rett rundt hjørnet». Likevel har dette trukket voldsomt ut.

Det er ingen tvil om at Petters samarbeid med Coop har vært svært problematisk for Skiforbundet som allerede har et nært samarbeid - og en stor sponsoravtale - med Spar-gruppen.

Disse to er i direkte konkurranse i markedet, og Skiforbundet har hele veien vært klokkerklare på at det ikke er aktuelt å vike en tomme på markedsrettighetene og lojaliteten overfor egne sponsorer.

Nå ser det altså ut som denne saken er løst ved at Petter får beholde Coop-avtalen sin i enkelte deler av sesongen.

Dagbladet kommer tilbake med kommentarer og mer informasjon om avtalen.

PRIVAT LAG: Petter Northug jr. skrev under sponsoravtalen med Coop i mai. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PRIVAT LAG: Petter Northug jr. skrev under sponsoravtalen med Coop i mai. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer