Petter Northug syk foran Beitostølen

Northug har slitt med sykdom - usikker foran sesongstarten

Langrennseliten sesongåpner på Beitostølen i helga.

SYK: Petter Northug har vært syk, og er derfor usikker foran Beitostølen-helga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SYK: Petter Northug har vært syk, og er derfor usikker foran Beitostølen-helga. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Petter Northug er usikker foran sesongåpningen. Det er fordi han har vært syk.

- Petter har tett nese og bihuler. Han fikk en kjenning med det på tirsdag kveld, og ble ikke bedre da vi skulle dra ned til Beitostølen i går, så da måtte vi bare sette ham igjen hjemme, sier Northugs trener, Stig Rune Kveen, til Dagbladet.

Ikke noe alvorlig

Northug fikk legetilsyn i går, men kjenningen med den tette nesa er ikke så alvorlig at han må medisineres på noe vis, forteller Kveen.

- Det er ikke noe alvorlig, så vi har et håp om at han dukke opp i løpet av helga, selv om det er veldig usikkert, sier treneren.'

Han fortsetter:

- Nå skal han bare hvile og la det få slippe, så det er ikke så alvorlig. Alle vet hvordan det kjennes å være småforkjløa, og da er det ikke så lurt å ha fysiske påkjenninger.

- Om han er syk i dag virker det som om helgas renn kommer tidlig?

- Det er torsdag i dag, så det ser veldig mørkt ut for morgendagen i hvert fall. Vi må ta det litt dag for dag, men Petter kan plutselig våkne opp i morgen og være i form igjen.

Ikke tunge bein

Onsdag skrev Dagbladet at det var tunge bein som gjorde at Petter ikke tok turen til Beitostølen sammen med Kveen og lagkamerat Chris Jespersen. Det stemmer ikke, sier Kveen.

- Petter har vært kroppslig bra og har hatt gode bein etter samlinga i Bruksvallarna, så alt det er i orden, sier Kveen.

- At han ble småsyk nå er like tilfeldig som at du kan få sår hals neste torsdag.

Konkurransene på Beitostølen går fra fredag til søndag, og de aller fleste i langrennseliten deltar. Fredag går 10 og 15 kilometer klassisk, som følges av sprint på lørdag.

Søndag avsluttes Beitostølen-helga med 10 og 15 kilometer fri.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer