SKUESPILLER? Petter Northug har hatt et svakt OL så langt. Tidligere i dag ble han vraket fra 15-kilometeren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKUESPILLER? Petter Northug har hatt et svakt OL så langt. Tidligere i dag ble han vraket fra 15-kilometeren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Northug har store muligheter for å bli skuespiller

Tror svensk legende.

(Dagbladet): Reaksjonene har vært mange etter nyheten kom i morges om at Petter Northug vrakes til fredagens 15-kilometer i OL.

Northugs trener, Eirik Myhr Nossum, sier til Dagbladet at han håper at Northug nå er forbanna på alt og alle, og at han slår knallhardt tilbake seinere i OL.

Landslagets sportssjef Vidar Løfshus sa i formiddag til Dagbladet at han forstår om Northug er skuffa.

TROR PÅ REVANSJ: Den svenske langrennslegenden Torgny Mogren (t.v.), her sammen med Bjørn Dæhlie, tror ikke Petter Northug vil gi seg etter det som har skjedd i OL. Foto: Lars Eivind Bones
TROR PÅ REVANSJ: Den svenske langrennslegenden Torgny Mogren (t.v.), her sammen med Bjørn Dæhlie, tror ikke Petter Northug vil gi seg etter det som har skjedd i OL. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Selvsagt er han skuffet. Han kom jo hit for å prestere og levere resultater, sier Løfshus.

- Vil ikke avslutte sånn Mange andre har også reagert på Northugs svake form i OL.

Den svenske OL- og VM-vinneren Torgny Mogren, svarer dette når Sveriges Radio lurer på om Northug like gjerne kan legge opp og bli skuespiller:

- Han har store muligheter for å bli skuespiller, men jeg tror han vil avslutte på en bedre måte enn dette. Jeg kan tenke meg at han svelger skuffelsen. Hvis det ikke blir resultateter nå, kan jeg ikke tenke meg at han vil avslutte karrieren på denne måten, sier Mogren.

FIKK GJENNOMGÅ: Svenske Expressen nølte ikke med å håne Petter Northug etter sprinten. Foto: Expressen
FIKK GJENNOMGÅ: Svenske Expressen nølte ikke med å håne Petter Northug etter sprinten. Foto: Expressen Vis mer

Også Norges tidligere landslagstrener Carl Henning Gran, uttaler seg til Sveriges Radio om Norges største stjerne.

Gran tror sykdommen i høst er hovedgrunnen til at Northug ikke har fått det til.

Sykdom - Det er mange som kan tro det, han har ikke hatt noen stor sesong i år. Han har vært plaget med mye sykdom. Han har hatt et noe dårlig treningsgrunnlag etter at han ble syk også, sier Gran, og fortsetter:

- Han har stått utenfor det norske landslagssystemet og prøvd seg på egenhånd. Det har ikke vært noen suksess så langt.
Jeg har sett mange skirenn i vinter hvor han ikke har hatt godt nok utstyr, det vil si for mye dårlige ski. Jobben som gjøres utenfor landslagssystemet med Petters ski er for dårlig, sier han.

Da Gran får spørsmål om Northug har gjort sitt, svarer han:

- Jeg vet ikke, det er det egentlig bare Petter som kan svare på.