- Northug har vært en stille og rolig nabo

Naboene slår ring om Petter Northug etter helgas fyllekjøring.

- IKKE NOE BRÅK:  Børre Buvarp (41) bor like overfor Northug-brødrene på Byåsen i Trondheim. Han sier det alltid er stille og rolig fra huset med skibrødrene, og at det heller ikke var festbråk natt til søndag. Foto: Oda Leraan Skjetne
- IKKE NOE BRÅK: Børre Buvarp (41) bor like overfor Northug-brødrene på Byåsen i Trondheim. Han sier det alltid er stille og rolig fra huset med skibrødrene, og at det heller ikke var festbråk natt til søndag. Foto: Oda Leraan Skjetne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Petter Northug har lenge vært beryktet for sin festing, men naboene på Byåsen i Trondheim har merket lite til skikongens påståtte ville festliv.

Samtlige naboer Dagbladet har møtt, sier at det har vært dørgende stille i Northug-huset, også natt til søndag, mens nachspielet raste på innsiden. 

- Jeg har ikke merket at det har vært noe utstrakt festbruk. Det har vært helt stille og rolig fra huset, sier nabo Børre Buvarp, som ser rett ned på huset fra stuevinduet.

- Aldri noe negativt Natt til søndag promillekjørte Petter Northug i sin Audi A7 da han føk over en rundkjøring i General Bangs vei, smadret flere skilt på ferden og smalt inn i autovernet.

- Jeg satt oppe ganske sent og hørte ikke en eneste lyd derfra, og vi har soveromsvinduet ned dit. Nei, det har aldri vært noe negativt med å ha Northug som nabo, sier Buvard til Dagbladet.

PROMILLEKJØRTE: Petter Northug er siktet for promillekjøring etter denne ulykka i Trondheim natt til søndag. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
PROMILLEKJØRTE: Petter Northug er siktet for promillekjøring etter denne ulykka i Trondheim natt til søndag. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix Vis mer

Northug forlot utestedet Studio 26 sent natt til søndag, og krasjet bilen sin i autovernet bare få timer senere. I mellomtiden har vennegjengen vært på nachspiel hos Petter Northug. Men Northug-naboene har ikke hørt noe festbråk, verken denne kvelden eller andre.

- Jeg har bare hørt noe derifra én gang, kanskje i fjor, da folk var på vei ut fra et vorspiel rundt midnatt, og det er jo ingenting, sier Buvard.

Slår ring om Northug Mandag var det stille i nabolaget på Byåsen, og den største aktiviteten virket å være fra pressefolk og joggere. Northug selv har søkt dekning.

Kritikken har haglet mot Northug etter fyllekjøringa, men ifølge naboene er skikongen velkommen tilbake til huset på Byåsen når som helst. Nabolaget slår nå ring om nordtrønderen.

- De er fantastiske naboer. Det har aldri vært noe bråk og Petter hilser og er trivelig når han går forbi. Broren er også hyggelig, sier en nabo til Dagbladet.

Northug beskrives som en stille og trivelig nabo, som stort sett holder seg for seg selv.

- Dette er bare trist, vi støtter opp om ham, sier en annen.

- Ikke noe plan bak Petter Northug fortalte i går kveld om den skjebnesvangre bilturen natt til søndag. Skiløperen sa det ikke var med noe spesielt formål at de satte seg inn i bilen og kjørte fra nachspielet.

- Det var ikke noe planlagt bak turen, sier Northug til Adressa.no.

- Det var ingen lang tur. Det jeg husker var at det var en smell og at det stoppet i rekkverket. Så ble det panikk fra begges side. Da skjønte vi alvoret i det, sier Northug.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer