Northug hjem til mammas hjemmebakte brød

OL-helten møtt av små og store på Værnes.

||| VÆRNES/OSLO (Dagbladet): Petter Northug hadde to gull, én sølv og én bronse med seg i bagasjen da han landet på norsk jord i ettermiddag.

På Værnes ble han møtt av flere hundre lokalpatrioter. OL-helten synes det var hyggelig med oppmerksomheten, men var klar på hva han gleder seg mest til utover kvelden.

- Nå skal jeg hjem og spise mammas hjemmebakte brød med bringebær- og blåbærsyltetøy. Det har jeg virkelig gledet meg til, det er skikkelig mat, sier Northug.

OL-fest i natt
Søvn står også på menyen, det ble tid til feiring før flyet lettet fra Vancouver i går lokal tid. Gullhelten unnet seg en fest sammen med både skøyteløpere og curlingspillere.

- Nå gleder jeg meg til å sove. Det var fin stemning i natt, sier Northug og avslører at han ikke la seg først.

- Det var flere som holdt ut lenge, for å sove på flyet.

Blant menneskemengden på flyplassen sto flere ordførere, idrettsledere og en gjeng unger fra barnehagen i Mosvik. Barna hadde med ei krone til OL-kongen - og bilde av Petter som barn.

TILBAKE I TRØNDELAG: Petter Northug ble tatt imot av fans og familie på Værnes i ettermiddag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TILBAKE I TRØNDELAG: Petter Northug ble tatt imot av fans og familie på Værnes i ettermiddag. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Han fikk også blomsterbuketter, så mange at skiløpere på fleipet med at han måtte etablere et minigartneri hjemme i Meråker.

- Det er veldig godt å komme hjem, jeg er glad for at så mange møtte opp.

Usikker på Lathi-start
Han startet OL snublende, men reiste seg og gikk til topps på både lagsrpinten og prestisjedistansen femmila søndag. Nå er han usikker på deltakelsen i Lathi, der han etter planen skal gå 30 km og stafett.

- Jeg er sliten i kroppen, i morgen må jeg må finne ut om jeg er klar til verdenscupen til helga, sier Petter.

KONGEN: Barn i en Mosvik-barnehage hadde med et passende hodeplagg til Petter Northug, her sammen med pappa John Northug (t.h). Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KONGEN: Barn i en Mosvik-barnehage hadde med et passende hodeplagg til Petter Northug, her sammen med pappa John Northug (t.h). Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
FÅ KJENNE! Northug lot småfans få ta og føle på medaljene. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FÅ KJENNE! Northug lot småfans få ta og føle på medaljene. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer