MØTES I SPORET: Petter Northug og Ole Einar Bjørndalen er på startstreken når Skarverennet går av stabelen lørdag 24. april.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
MØTES I SPORET: Petter Northug og Ole Einar Bjørndalen er på startstreken når Skarverennet går av stabelen lørdag 24. april. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

Northug i duell mot Bjørndalen og Cologna

Stjernespekket i Skarverennet.

|||

Petter Northug, Marit Bjørgen, Dario Cologna og Therese Johaug er bare noen av stjernene som stiller til start i Skarverennet lørdag 24. april.

Turrennet går over 38 kilometer og markerer slutten på skisesongen for 12.000 ivrige turgåere. En rekke toppløpere har meldt seg på i det som blir en heftig duell langs Hallingskarvet.

- Marit Bjørgen får knallhard konkurranse fra resten av de norske OL-vinnerne fra damestafetten, mens Petter Northug skal bryne seg mot konkurrenter innen både langrenn og skiskyting, sier pressesjef Martine Frich.

Noe av det som gjør Skarverennet spesielt er at eliteløperne starter flere timer etter at turgåerne har begynt sin ferd mot Ustaoset. Dermed er det duket for at over 12.000 deltakere kan heie fram stjernene langs hele den 38 kilometer lange løypen.

- Vi synes selvsagt det er veldig moro at Skarverennet har fått status som et siste oppgjør i en lang rennsesong blant skiskyttereliten og langrennseliten, sier Frich.

Skarverennet ble første gang arrangert i 1974, og er et turrenn med start på Finse/Haugastøl og ankomst på Ustaoset. Flesteparten går fra Finse og følger en 38 km lang rute langs vakre Hallingskarvet. Løypen fra Haugastøl til Ustaoset er 22 km lang.

På herresiden finner man kjente navn som Frode Andresen, Odd-Bjørn Hjelmeset, Ole Einar Bjørndalen, Thomas Alsgaard, Anders Aukland og Fred Børre Lundberg i tillegg til Northug og Cologna.

Bjørgen får konkurranse fra blant annet Kristin Størmer Steira, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Vibeke Skofterud i tillegg til Johaug. (©NTB)