Sotsji, 20140217: OL 20123: Petter Northug gikk inn til en 18 plass på fem mila under den siste øvelsen på langren i Sotsji  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Sotsji, 20140217: OL 20123: Petter Northug gikk inn til en 18 plass på fem mila under den siste øvelsen på langren i Sotsji Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Northug i gang med treninga igjen

Satser på femmila i NM neste helg.

(Dagbladet): Petter Northug har hatt en liten ferie etter at han røyk ut av prologen i Lahti helga etter OL. Samtlige verdenscuprenn etter det har gått uten Northug på startstreken, men sesongen er likevel ikke helt over for skikongen.

Norgesmesterskapet på ski, den såkalte del to med sprintstafetter, tremil for damer og femmil for menn, går av stabelen på Gålå siste helgen i mars.

Der vil Petter i utgangspunktet gå både sprintstafetten og femmila.

- Målet nå er å få kroppen dit at han kan delta der. Det er det Petter ønsker selv, sier manager Are Sørum Langås til Dagbladet.

Northug begynte å trene skikkelig igjen for et par dager siden, og har flere turrenn på lista over ønskemål utover senvinteren.

- Tanken er å holde seg i gang gjennom hele april, og i tillegg til NM ønsker han å gå tre, fire, fem turrenn også. Vi har snakket om Haukelirennet eller Flyktningerennet, Fjälltopprennet i svenske Bruksvallarna, og Skarverennet, sier Langås.

- Dette er ønskene fra Petter nå, så får vi se hva han vil etterhvert.