Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug i krisemøter med omstridt sponsor

Full krig om kontraktene.

VIL KJEMPE FOR RED BULL: Dagbladet har kilder som hevder at Red Bull var villige til å terminere kontrakten om Northug ønsket det.

Northug skal etter det Dagbladet vet ha gitt uttrykk for det motsatte

Foto: ARNT E. FOLVIK
VIL KJEMPE FOR RED BULL: Dagbladet har kilder som hevder at Red Bull var villige til å terminere kontrakten om Northug ønsket det. Northug skal etter det Dagbladet vet ha gitt uttrykk for det motsatte Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

|||BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det er sterke krefter i Skiforbundet og dets sponsorer som slett ikke liker Petter Northugs private sponsoravtaler med Red Bull og Vi Menn. I går var Petter i krisemøte med Red Bull.

Etter det Dagbladet vet, har flere av Skiforbundets sponsorer gitt signaler om at Team Northug bør tenke seg om en gang til før de går videre med avtalene.

— De bør tenke seg grundig om og vurdere om de er tjent med de signalene disse avtalene sender, og omdømmet de skaper, sier en sponsor til Dagbladet.

Deler av forbundets ledelse og flere sponsorer liker ikke assosiasjonene poker engasjementet i Vi Menn og energidrikken Red Bull kan gi. De er også redd for at Northugs eksponering av disse produktene vil overskygge deres egne produkter som de har betalt forbundet for eksponering for.

Krisemøte i går Team Northug har de siste to dagene mottatt så mange anmodninger om å revurdere avtalene at det i går ble en ny hektisk møtedag på Beitostølen.

Dagbladet vet at Terje Julusmoen, Petters sponsorkoordinator, hadde et møte med Red Bull på formiddagen.

— Jeg ønsker ikke å kommentere dette nå, sier Julusmoen til Dagbladet.

Rett etter skirennet i går, der Northug tok en sterk 2.plass på den klassiske 10-kilometeren, ble han — fortsatt med startnummeret på — hentet til krisemøte med Red Bull-teamet.

Forsvarer avtalen

I hytta som styrkedrikkprodusenten disponerer på Beitostølen, ble Petter gjennom 45 minutter briefet om situasjonen.

Dagbladet har kilder som hevder at Red Bull var villige til å terminere kontrakten om Northug ønsket det.

Northug skal etter det Dagbladet vet ha gitt uttrykk for det motsatte, at han vil fortsette med avtalen om samtidig gjøre jobben sin for Skiforbundets sponsorer.

— Jeg forholder meg til avtalen med Red Bull videre, sier Northug, og ønsker ikke si noe mer om saken nå.

KONTRAKTKRANGEL: Petter Northug Jr.s sponsorkordinator Terje Julusmoen (t.v.) i møte med NSFs  sponsorsjef Bernt Halvard Oldenskog.

Foto: ARNT E. FOLVIK
KONTRAKTKRANGEL: Petter Northug Jr.s sponsorkordinator Terje Julusmoen (t.v.) i møte med NSFs sponsorsjef Bernt Halvard Oldenskog. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Avtalen med Red Bull er den største enkeltavtalen han har, trolig er den verdt et millionbeløp.

Det blir imidlertid et nytt møte om Red Bull-avtalen i Oslo tirsdag. Der skal Red Bull forklare sin markedsstrategi overfor Skiforbundet og forbundets sponsorer.

Ikke godkjent

Northugs avtaler med Red Bull og Vi Menn er ennå ikkeformelt godkjent av Skiforbundet.

— Det er riktig. Vi vil ta stilling til innholdet når den foreligger, selvsagt i nært samarbeid med Team Northug, sier Bård Amundsen, generalsekretær i Skiforbundet,til Dagbladet.

— Det er snakk om standardkontrakter, og jeg ser nå ingen grunn til at de ikke kan godkjennes, sier sportssjef Åge Skinstad, som skal godkjenne alle private avtaler.

Han regner med å kunne gå gjennom Northugs Red Bull-avtale denne uka.

• Også Aksel Lund Svindal har en personlig sponsoravtale med Red Bull.

PS! Til NRK sier sponsorkoordinator Julusmoen at man vil vurdere avtalen med Red Bull på nytt.

— På grunn av mange innspill vi har fått fra venner, kjente, ukjente og næringslivet, følte vi at det var riktige av oss å vurdere hele avtalen på nytt for å finne ut om det er noe vi overser. Er det noe vi burde gjort annerledes eller er dette en grei sak? sier han.

SLITER: Red Bull og  vertinnen til sponsoren sliter med føret på Beitostølen. Foto: ARNT E. FOLVIK
SLITER: Red Bull og vertinnen til sponsoren sliter med føret på Beitostølen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media