Martin Johnsrud Sundby om barn, stavregel og tapt gevinst

Northug ignorerte Sundbys trofétilbud, mens Ulvang applauderer Sundbys nye stakemening

Martin Johnsrud Sundby har endret mening i stakedebatten. Det gleder FIS-leder Vegard Ulvang. Men Tour de Ski-trofeet som Sundby tilbød Petter Northug, fikk han aldri noe svar på.

KLAR FOR SESONGSTART:  Martin Johsrud Sundby ankom pressekonferansen  på Beitostølen med sønnene Markus og Max og kona Marieke. De betyr svært mye for Sundby. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR FOR SESONGSTART:  Martin Johsrud Sundby ankom pressekonferansen på Beitostølen med sønnene Markus og Max og kona Marieke. De betyr svært mye for Sundby. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundbys totalbelastning har vært større enn normalt i kjølvannet av astmasaken. 32-åringen hevder at han har fått mer bank på trening enn tidligere. Niklas Dyrhaug og Finn-Hågen Krogh mener imidlertid at Sundby er i bedre form enn han gir seg ut for.

Siden sist Sundby gikk et skirenn, har han mistet flere triumfer, ikke minst sammenlagtseieren i Tour de Ski og i totalverdenscupen i 2014/15. Det er henholdsvis Petter Northug og Dario Cologna som rykker opp og overtar triumfene og premiepengene.

Sundby mistet 1,1 millioner i premiepenger i kjølvannet av CAS-dommen, som medførte at Sundby mister Tour de Ski-seieren i 2014/15 til Petter Northug og verdenscupen sammenlagt til Cologna samme sesong.

Northug og Cologna fikk henholdsvis 340 000 og 170 000 kroner av disse 1,1 millionene Sundby tapte i premiepenger. Northugs første Tour de Ski-seier i karrieren kom imidlertid ikke på måten han ønsket. Derfor sa han:

- Jeg regner ikke det som noen seier. Jeg jakter fortsatt min første Tour de Ski-seier, uttalte Northug i sommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer