Northug imponerte stort i Kirkebakken Grand Prix

- Moro at det ble en skikkelig fight om seieren.

I FORM: Petter Northug Jr. imponerte stort i Hamar fredag med stafettseier og tredjeplass i Kirkebakken Grand Prix på rulleski.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I FORM: Petter Northug Jr. imponerte stort i Hamar fredag med stafettseier og tredjeplass i Kirkebakken Grand Prix på rulleski. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Petter Northug imponerte stort i Hamar fredag med stafettseier og tredjeplass i Kirkebakken Grand Prix på rulleski.

Først gikk han inn til tredjeplass i supersprinten over 200 meter, før han sikret seieren i stafetten for Team Northug med bror Tomas på laget. Det var nettopp i stafetten av at eldstebror Northug imponerte mest.

Rulleskikongen Øystein Pettersen ble slått på oppløpet for sprintlandslaget etter en drabelig fight på de siste 500 meterne. «Pølsa» Pettersen var i føringen og holdt så vidt ledelsen inn på oppløpet, men der ble Petter for sterk.

Deilig - Dette var en øvelse som passe oss bra. Deilig med seier, og moro at det ble en skikkelig fight om seieren, sa Northug i seiersintervjuet.

Bror Thomas smilte også etter den prestisjefylte seieren mot sprintlandslaget. Det var Ola Vigen Hattestad som var Pettersens makker.

Det skal legges til at Tomas Northug egentlig tilhører sprintlandslaget han også. Petter Northug er på eget privatlag.

Timo André Bakken vant 200-meterduellen, tre hundredeler foran det svenske stjerneskuddet Johan Edin. Der tok Petter Northug tredjeplassen.

- Dette var gøy, men jeg er litt skuffet over at jeg ikke møtte Petter i finalen. Jeg visste at Johan var sterk. Da jeg hadde et lite feilskjær så var han der med en gang, og det ble skikkelig jevnt, sa Bakken.

Tap Nevnte Northug jr. tapte semifinalen mot Johan Edin. Petters lillebror, Even, tapte sin semifinale mot Bakken, men ble nummer fire. Det er knallsterkt av en junior.

Bakken har en tidligere seier i Kirkebakken Grand Prix.

Det norske kvinnelandslaget med Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla vant kvinnenes sprintstafett foran Slovenia og Tyskland. Caspersen Falla rykket på sin sisteetappe og fikk luke til konkurrentene.

Katja Visnar vant kvinnenes 200 meter sprint foran Barbro Kvåle.

(NTB)