Northug inn i varmen

Men langrennstreneren angrer ikke OL-vrakingen.

(Dagbladet.no): - Det er klart jeg er sulten, og jeg vil virkelig vise at jeg kan gå fort, sier Petter Northug jr. til Dagbladet.no.

7., 8. og 9. mars går unggutten verdenscuprennene i henholdsvis Borlänge, Falun og Drammen. Rennene i Borlänge og Drammen går over sprintdistanser.

- Dette er øvelser som passer meg godt, og jeg gleder meg utrolig mye, slår langrennstalentet fast.

Ikke til OL

På grunn av innsatsen i skandinavisk cup er Northug jr. sikret plass, men for den talentfulle langrenneren må deltakelsene uansett oppleves som en liten oppreisning:

Etter at Strindheim-løperen gjorde et strålende norgesmesterskap, forventet de fleste at han ville få plass i OL. Men dit kom han ikke.

I stedet gjorde han reint bord i junior-VM, før de OL-uttatte langrennsgutta skuffet stort i Torino.

- Det var trist å se på at de smurte seg bort og slet med formen, men om jeg kunne gjort noe fra eller til i OL, er vanskelig å si, kommenterer Northug jr.

- Angrer ikke

Til tross for den skuffende langrennsinnsatsen i OL, sier langrennstrener Krister Sørgård at han ikke ville tatt med Northug jr. hvis han skulle gjøre laguttaket om igjen i dag.

- OG Æ SKA ITJ TE\' OL?! Petter Northug jr. har nettopp sikret Strindheim seier i NM-stafetten. Han peker på seg selv og gjør et poeng ut av at han ikke er OL-uttatt. Foto: Ørn E. Borgen/Scanpix
- OG Æ SKA ITJ TE\' OL?! Petter Northug jr. har nettopp sikret Strindheim seier i NM-stafetten. Han peker på seg selv og gjør et poeng ut av at han ikke er OL-uttatt. Foto: Ørn E. Borgen/Scanpix Vis mer

- Det ville jeg ikke gjort. Det er på grunn av høyden, sier Sørgård til Langrenn.com.

Samtidig sier han at det ikke er noen uoverenstemmelser mellom ham og Northug jr, noe utøveren selv bekrefter.

- Vi har en positiv tone oss imellom, og jeg respekterer den avgjørelsen som ble tatt før OL, sier han.