UTLEVERER: Petter Northug sparer ikke på detaljene i sin nye bok. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UTLEVERER: Petter Northug sparer ikke på detaljene i sin nye bok. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Petter Northugs selvbiografi

Northug innrømmer å ha løyet til politiet

Skistjerna kommer med nye opplysninger om fyllekjøringa i ny bok.

I selvbiografien, som enda ikke er lansert, kommer dette fram. Det er det NRK som melder mandag kveld.

«Hodet mitt kastes framover, smeller inn i rattet og frontruta, alt blir svart. Men heller ikke det kan jeg huske. Jeg vet det fordi de senere fant deler av luggen min sittende fast i frontruta», skrives det i selvbiografien.

Dette er første gang Northug forteller hva som egentlig skjedde den famøse natta i mai i 2014.

Det skrives også at han drakk noe som var "hjemmelaga" fra Mosvik, og at han ikke husker noen verdens ting fra fyllekjøringa.

BEKLAGET FRA PODIET: Petter Northug beklaget nok en gang for fyllekjøringen som han nå er dømt for i retten. Video: DBTV Petter Northug beklaget nok en gang for fyllekjøringen som han nå er dømt for i retten. Video: DBTV Vis mer

Hadde gått og lagt seg

Ifølge NRK står det også i boka at det var tre stykker på naschpielet hjemme hos mosvikingen. Den ene, kompisen som kalles Christian, skal ha vekket Northug etter at skistjerna hadde gått for å legge seg. I boka står det følgende:

«Og da ble jeg irritert. Jeg var full og trøtt og jeg tror jeg bestemte meg for at han fyren må kjøres hjem»

Kjøreturen som fulgte etterpå presiserer Northug igjen at han ikke husker noe av, utenom et vagt minne om at han bremser. Turen endte som kjent i autovernet, og Northugs Audi A7 ble totalvraket, bare 250 meter fra Nortghus hus i Trondheim.

Northug skriver at Christian sier at han skal stikke av fra vraket, noe Northug bestemmer seg for å gjøre. Han løper hjem og skriver at han våkner av at to politimenn står ved sengen hans og at de må ha brutt seg inn hjemme hos ham.

Deretter ventet en tur på legevakta, før det ble glattcelle. Promillen som blir beskrevet i det han blir flyttet til glattcella skal ha vært på 1,65.

- Vi må snu

«Jeg ville bare ut av politistasjonen. Jeg ville hjem og legge meg. Så jeg tenkte at det enkleste, det som fikk meg raskest ut derfra, var å si at jeg ikke kjørte.», skrives det angivelig videre.

Dette angrer han på så fort han er ute av stasjonen.

«Vi må snu, sier jeg. Jeg må fortelle dem sannheten. Det var jeg som kjørte bilen.», skriver han at han sa til manager Are Langås.

Solgt til Sverige

Bare et par dager etter at det ble kjent at Petter Northug kommer med selvbiografi på Pilar forlag, er rettighetene kjøpt av det svenske forlaget Mondial. Og Northug lover å levere til svenskene - han skal nemlig skrive et helt kapittel om forholdet til naboene.

- Om jeg er overrasket over at boka er solgt til Sverige? Nei. Dette blir min første biografi, og jeg har mye på hjertet. Jeg har forlengst dedikert et kapittel til svenskene, sier Northug i en sms til Dagbladet, via forlaget.