Northug jr. blir eiendomsinvestor

Bygger bank og skianlegg.

Langrennskometen Petter Northug jr. satser på eiendom. - Petter skal først knuse Bjørn Dæhlie på ski, så på eiendom, ler pappa John Northug overfor Trønder-Avisa.

Pappa Northug mener det er fornuftig at sønnen investerer noen av sine skimillioner i eiendom. Skiesset har slått seg sammen med sin mangeårige sponsor Terje Haugan.

- Selskapet blir formelt etablert i august, og vil bli eid 50 prosent av Petter Northug jr og 50 prosent av mitt selskap, sier Terje Haugan.

Navnet på selskapet blir «Rykket Eiendom AS». Langrennskometen vil bli lite direkte involvert i sitt nye selskap. Den oppgaven får pappa John.

- Petter må få gå på ski, men det er bra gutten kan gjøre seg noen erfaringer i tillegg til å gå på ski. Det kan han ha nytte av senere, sier John Northug til Trønder-Avisa.

Selskapet har to store prosjekter. Det ene er et nytt bankbygg i Mosvik. Det andre er et prosjekt ved skianleggene i Oppdal. Sistnevnte har en ramme på 20-25 millioner kroner.

(NTB)

SKI OG EIENDOM: Petter Northug jr. passer på investere pengene i noe som kan lønne seg på lang sikt. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SKI OG EIENDOM: Petter Northug jr. passer på investere pengene i noe som kan lønne seg på lang sikt. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer