Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug jublet da han røyk ut før finalen: - Perfekt for meg

Får mer restitusjon før morgendagens tøffe tremil.

FINALEN GLAPP: Petter Northug tok seg akkurat ikke videre til finalen på sprinten. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
FINALEN GLAPP: Petter Northug tok seg akkurat ikke videre til finalen på sprinten. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug tapte spurten om tredjeplassen i semifinalen på dagens Tour de Ski-sprint, og kom ikke til finalen. Det gjorde imidlertid Martin Johnsrud Sundby, som er den største favoritten til å vinne turneringen.

Petter Northug møtte ikke opp for å snakke med pressen etter løpet, men det var ikke fordi han var sint, skriver NRK. Nordmannen var faktisk fornøyd med at han røyk ut før finalen.

- Jeg jublet da det ble klart, sier Petter Northug til NRK om da han fikk vite at det ikke ble finaleplass.

Statskanalen møtte skistjernen ved den norske smøretraileren etter at finalen var over, der Pellegrino gikk til topps. Han forklarte hvorfor det var bra å ikke komme til finalen.

- Med tanke på at det er en tremil i morgen er dette perfekt for meg. En perfekt start, sier Northug.

Mindre belastning Northug slipper nå den fysiske belastningen det ville blitt å gå en finale. Nå får han mer restitusjon før morgendagens tøffe tremil, der mye kan bli avgjort.

- Jeg tror mye av sammendraget kan være satt etter dag to her. Det er spesielt, men slik er touren lagt opp. Vi er noen som har skilt oss ut, og det blir spennende å se i morgen, sier Northug.

29-åringen ble nummer sju på sprinten, og er 7,8 sekunder bak Johnsrud Sundby i sammendraget etter dag én.

Hard åpning Tre dager på rad nå skal løperne i aksjon i Lenzerheide i Sveits. Først ei hard klassisk tremil i klassisk, før de 3. januar avslutter Sveits-delen med en jaktstart over ti kilometer.

- Jeg tror Tour de Ski langt på vei kan være avgjort før vi forlater første destinasjon i år. Det er en skummel tanke, og da må man være godt forberedt allerede der, har Martin Johnsrud Sundby tidligere uttalt til Dagbladet

Federico Pellegrino vant forøvrig sin tredje strake skøytesprint på imponerende vis foran russiske Utsjugov i dag.

Finn Hågen Krogh ble neste nordmann på 3. plass og seiler opp som en av Sundbys største utfordrere i kampen om å vinne Tour de Ski sammenlagt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media