Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug kan bli 17. mai-taler i Mosvik

Inngår veddemål med TV2-Lersveen.

TOUR- OG VM-PLASSERINGER: Petter Northug har har veddet om sine egne plasseringeR i Tour de Ski og VM neste vinter. VFoto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
TOUR- OG VM-PLASSERINGER: Petter Northug har har veddet om sine egne plasseringeR i Tour de Ski og VM neste vinter. VFoto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet Vis mer

Petter Northug er glad i et veddemål. Nå risikerer han å måtte holde neste 17. mai tale i Mosvik.

- Han ikke bare risikerer det, han kommer til å gjøre det. Dette veddemålet er jeg helt sikker på å vinne, sier TV2s langrennsreporter. Ernst A. Lersveen, til Dagbladet.

Han og Northug har veddet om alle Petters plasseringer i vinterens Tour de Ski-etapper og alle VM-distansene. Taperen må ut med 10 000 kroner - og holde 17. mai talen i Mosvik.

Sender direkte - Nå som dette kommer i avisa, må jeg få ringt opp til kommunen der og varsle dem om at Northug skal holde talen, sier en selvsikker Lersveen.

- Det slår deg ikke at du kanskje må på talerstolen selv?

- Jeg? Neida. Dette har jeg full kontroll på. Jeg kan mye mer om langrenn enn Petter. Men jeg skal selvsagt opp dit 17. mai for å se taperen - altså Petter Northug - holde denne talen.

- Det blir en morsom 17. mai. Jeg tror nok vi kommer til å sende hele talen hans direkte. Og jeg er spent på linjene han kommer til å trekke fra 1814 til i dag, humrer Lersveen.

- Faktisk blir det den mest innbringende jobben min på år og dag. Premien er jo på ti lapper. Petter sponser meg i praksis oppover, sier TV2-veteranen.

Stafett-sløyfe - Jeg regner med at Petter er mer optimistisk i tipsene sine enn deg?

TRYGG PÅ SEIER: Ernst A. Lersveen sier han kan mye mer om langrenn enn Northug. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
TRYGG PÅ SEIER: Ernst A. Lersveen sier han kan mye mer om langrenn enn Northug. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer

- Nei, egentlig ikke. Men det er forskjeller selvsagt. Det blir et par nøkkeldager under Touren som vil bikke veddemålet i min favør.

- Når vi kommer til VM, og det viser seg at jeg allerede har vunnet, kommer jeg til å minne Petter på dette hver dag. Sannsynligvis utstyrer jeg ham med ei 17. mai sløyfe på stafetten.

- Det er litt Northug-takter over selvsikkerheten din?

- Ja, men dette er jeg sikker på å hale inn. Skjønt Petter er kanskje enda mer sikker på at det er han som vinner.

- Men, det skjer ikke. Det er bare å lade opp til Northug-tale neste 17. mai, sier Lersveen til Dagbladet.

VEDDEMÅL UNDER VM: Northug skal få en en sløyfe av denne typen på VM-stafetten. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
VEDDEMÅL UNDER VM: Northug skal få en en sløyfe av denne typen på VM-stafetten. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media