Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug kan bli nektet å gå Falun-VM

Kan tvinges til å bli landslagsløper - for å delta i VM og OL.

 TVINGES?  Skiforbundet vil at alle som skal gå OL og VM må være fullverdige medlemmer på landslaget. Det kan gi Petter Northug problemer før Falun-VM i 2015. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TVINGES? Skiforbundet vil at alle som skal gå OL og VM må være fullverdige medlemmer på landslaget. Det kan gi Petter Northug problemer før Falun-VM i 2015. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Skiforbundet vil at alle som skal gå OL og VM må være fullverdige medlemmer på landslaget. Det kan gi Petter Northug problemer før Falun-VM i 2015.

Torbjørn Skogstad, lederen i langrennskomiteen i Norges Skiforbund, bekrefter overfor Adresseavisen at Northug kan bli nektet å gå både verdenscuprenn og stille i VM i 2015-sesongen.

Skikongen fra Trøndelag brøt med landslaget og går for sitt eget privatlag denne sesongen.

Dersom han fortsetter med det, kan kommende store mesterskap, bortsett fra OL i Sotsji, gå uten at Northug er på start.

Se på regelverket Skogstad forteller at langrennskomiteen er i ferd med å sette ned en arbeidsgruppe som skal gå gjennom regelverket.

Da skal avtalen mellom skiforbundet og Northug evalueres. Han sier at løpere som velger å takke nei til landslaget, må vite at det kanskje kan få konsekvenser for dem i framtiden.

- Hvis vi kommer fram til at løpere som takker nei til landslagsplass ikke kan delta i verdenscup og mesterskap, så må vi ha et regelverk som er tydelig, mener Skogstad. Han understreker at det er opp til skitinget å gjøre de endelige vedtakene.

- Ikke aktuelt Han begrunner eventuelle regelendringer slik:

- Det som er mitt viktigste anliggende er at vi har et ansvar både for samarbeidspartnerne, men også for den jobben som blir gjort i klubb og krets fra en løper starter i åtteårsalderen og fram til vedkommende blir landslagsløper. Det er formidabelt med ressurser som blir brukt, både i form av kroner og øre og frivillig innsats. Det må vi til enhver tid sikre og ta vare på.

Petter Northug sier til Adresseavisen at han ikke har noen planer om å si opp de avtalene han har, selv om det blir nødvendig for å delta i Falun-VM.

- Hvis det blir slik, kommer valget mitt til å bli enkelt. Jeg må forholde meg til de regler som blir satt.

Northug er innstilt på at han må ofre Falun-VM hvis et nytt regelverk blir innført.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media