Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug kan få revansj mot Buer Johansen på Beitostølen

Men ikke hvis HamKam spiller kvalik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): HamKams midtbanespiller Rune Buer Johansen vakte oppsikt da han slo ut Petter Northug jr. og Ole Einar Bjørndalen i et sprintrennet Kirkebakken Grand Prix i Hamar sentrum i august.

Nå stiller Buer Johansen opp på nytt, men denne gangen på ordentlige ski og snø. Han er invitert av arrangørene til Beito-sprinten, der det meste av verdenseliten pleier å dukke opp.

Prioriterer kvalik

Løypa er på 1,2 kilometer og skal gås i klassisk stil. Buer Johansen har bare ett forbehold:

- Jeg tar utfordringen, men det går ikke hvis HamKam må ut i kvalik. Fotball er selvfølgelig førsteprioritet for meg, sier han til Hamar Arbeiderblad.

Buer Johansen drev flere idretter som ung, og konkurrerte i langrenn fram til han var 16, men valgte fotballen. Han tror imidlertid ikke han kommer til å skape sensasjon på Beitostølen:

- Jeg synes langrenn er moro, og dette tar jeg som en utfordring. I Kirkebakken gikk vi 200 meter på rulleski. Nå er det snakk om ei løype på rundt 1,2 kilometer, og jeg har ikke de helt store forhåpningene, innrømmer han.

- Bare å holde kjeft

SLO UT NORTHUG: Rune Buer Johansen i grønn HamKam-drakt spurtet fra Petter Northug jr. under Kirkebakken Grand Prix i Hamar sentrum i august. Nå møtes de igjen på Beito. Foto: Torbjørn Grønning
SLO UT NORTHUG: Rune Buer Johansen i grønn HamKam-drakt spurtet fra Petter Northug jr. under Kirkebakken Grand Prix i Hamar sentrum i august. Nå møtes de igjen på Beito. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer

Stortalentet Petter Northug jr. mente Buer Johansens oppvisning i sommer burde sette en stopper for kritikerne fra de individuelle idrettene som stiller spørsmålstegn ved det fysiske nivået på fotballspillere.

- Nå kommer han og slår oss, da er det bare å holde kjeft. Jeg skal i hvert fall holde kjeften min, sa Northug til Dagbladet.

PASSER KJEFTEN: Petter Northug jr. lovet å passe seg for å kritisere det fysiske nivået på fotballspillere etter møtet med Rune Buer Johansen.