Northug kan fremdeles konkurrere for Norge: - Dette har ingen betydning for samtalene med Petter

Forholdet mellom Northug og Skiforbundet forblir uendret.

ENDRER IKKE PÅ NOE: Langrennssjef Åge Skinstad sier fyllekjøringen til Petter Northug ikke vil ha noe å si for samtalene rundt en mulig representasjonsavtale mellom 28-åringen og Norges Skiforbund.
 
 
           
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ENDRER IKKE PÅ NOE: Langrennssjef Åge Skinstad sier fyllekjøringen til Petter Northug ikke vil ha noe å si for samtalene rundt en mulig representasjonsavtale mellom 28-åringen og Norges Skiforbund. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Dette er noe av det Norges kanskje største idrettsstjerne, Petter Northug, gjorde 4. mai:

1. Fyllekjørte i 83 kilometer i timen, med 1,65 i promille.
2. Krasjet i en rundkjøring.
3. Fløy 16 meter gjennom lufta med bilen før den stanset i et autovern.
4. Forlot en kamerat med bruddskader og blødende sår.

5. Avga falsk forklaring - tre ganger - hvor han anklaget samme kompis for å ha kjørt den totalvrakede Audien.

Ifølge langrennssjef Åge Skinstad endrer likevel ikke dette forholdet mellom Northug og Skiforbundet. Partene diskuterer for tiden innholdet i en representasjonsavtale som kan medføre at den Coop-sponsede løperen konkurrerer for landslaget den kommende sesongen.

- Vi er i samtaler med teamet rundt Petter om en mulig deltakelse i verdenscupen og internasjonale renn til vinteren, men dette har noe å si for Petter - ikke samtalene, sier Skinstad til Dagbladet.

- Tar avstand - Så dette gjør ikke at dere får noen betenkeligheter med at Northug eventuelt skal representere Norge til vinteren?

- Vi har registrert at Petter har erkjent de faktiske forholdene, men dette er en straffesak. Så lenge den pågår, har jeg ikke noen kommentar til den. Vi har full tillit til politiet og det norske rettsystemet. Det her vil de ta seg av på best mulig måte.

- Det jeg kan si er at vi selvfølelig tar fullstendig avstand fra hendelsen. Det er det viktigste for oss er å få fram, sier Skinstad.

Må avgi ny forklaring Det var på en pressekonferanse i Trondheim klokka 16.00 at førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes fortalte om tiltalebeslutningen mot Northug.

Der ble det også kjent at Northug må avgi en ny politiforklaring:

«Han vil nå bli bedt om å gi en ny politiforklaring. Formålet med den er å få avklart om han erkjenner straffeskyld for de forholdene som er inntatt i tiltalebeslutningen og om han samtykker til at saken kan pådømmes som tilståelsessak», skriver førstestatsadvokaten.

Northug er også anklaget for å lyve for politiet. Politiet mener skiløperen flere ganger - i tre ulike avhør - hevdet det ikke var han selv som kjørte bilen.

- Godtar tiltalen Ikke lenge etter at tiltalebeslutningen ble kjent, kom Northug med en egen pressemelding. Der forteller 28-åringen at han godtar det som står i tiltalebeslutningen og er beredt til å ta sin straff.

- Jeg har valgt å godta tiltalebeslutningen og ønsker å avslutte denne saken med en tilståelsesdom i tingretten. Jeg er fortsatt lei meg for de uvettige handlingene mine og er beredt til å ta straffen for dem. Jeg beklager igjen at jeg rotet med forklaringene de første timene 4. mai, da jeg fortsatt var påvirket av alkohol, sier Northug.

Dette er punktene han er tiltalt for:
1. Kjøring i alkoholpåvirket tilstand.
2. Ikke vært hensynsfull og aktpågivende.
3. Ikke fulgt offentlig trafikkskilt og oppmerking.
4. Ikke hjulpet person som er kommet til skade.
5. Ikke varslet politiet.
6. Falsk anklage, anmeldelse eller forklaring.

Les hele tiltalebeslutningen her.