Northug kan slippe fengsel, sone hjemme og trene med fotlenke

Men må møte i retten uansett.

ANGRENDE: Da Dagbladet møtte Petter Northug på hans første treningsøkt etter fyllekjøringa, var det en angrende synder. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet
ANGRENDE: Da Dagbladet møtte Petter Northug på hans første treningsøkt etter fyllekjøringa, var det en angrende synder. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northug la alle kortene på bordet da han totalkrasjet sin Audi A7 i fylla på Byåsen natt til 4. mai i år og innrømmet både overfor politiet og mediene at det var han som kjørte bilen den skjebnesvangre natta.

- Jeg skal ta min straff, det er det ingen tvil om, sa Petter da.

Selv om etterforskningen av saken er ferdig, blir ikke tiltalebeslutningen levert Sør-Trøndelag tingrett før i slutten av august. Så skal saken berammes, og vil etter det Dagbladet erfarer bli ført som tilståelsessak for tingretten.

Det betyr også at Petter selv er nødt til å møte i retten og fortelle sin egen versjon av saken.

- På generelt grunnlag kan jeg si at man må møte opp personlig i retten og gi en uforbeholden tilståelse for å få en tilståelsesdom, sier nestleder og tingrettsdommer i Sør-Trøndelag tingrett, Berit Solseth, til Dagbladet. Avhenger av promillen Om Northug har bestemt seg for å gi retten en uforbeholden tilståelse er det bare han som vet. Gjør han det, vil det i så fall kunne være en formildende faktor i retten.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Northugs advokat, Rasmus Brodtkorb, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer