TRAPPER OPP TRENINGEN: Dagens fysiske tester var positive for Petter Northug jr, som nå kan sette igang treningen igjen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TRAPPER OPP TRENINGEN: Dagens fysiske tester var positive for Petter Northug jr, som nå kan sette igang treningen igjen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Northug kan trappe opp treningen igjen etter positive tester i dag

Men det blir færre konkurranser enn planlagt i vinter.

(Dagbladet): Petter Northug har slitt med et virus som har ødelagt sesongoppkjøringen for han.

Men i dag fikk han endelig en god nyhet, for dagens fysiologiske tester viste at han nå kan trappe opp treningen igjen.

- Vi er veldig fornøyd med resultatet. Petter har trent og hvilt av seg viruset, og nå peker endelig ting i riktig retning, sier Northugs trener Eirik Myhr Nossum til Dagbladet.

Kan trene mer Det betyr at Northug nå starter en opptreningsperiode.

- Når han har hatt en så rolige periode kan han ikke hoppe rett ut i 30-timers uker med en gang, men vi kommer til å legge på litt dag for dag, og kan etter hvert øke mengden av trening.

- Hvor lang tid vil det ta før han kan trene som vanlig igjen?

- Det er vanskelig å si, men vi har troen på at vi etter 14 dager kan øke mengden, sier Myhr Nossum.

- Det er OL som teller For Northug er det OL i Sotsji som er det viktigste, og derfor kommer all trening framover til å bli gjort med tanke på det.

- Vårt mål er at Petter skal gå fortest mulig i OL, og derfor må vi ta avgjørelser underveis om hvordan han skal få til det. Han kommer til å gå mindre konkurranser enn a-planen, men hvis for eksempel Tour de Ski gir han viktig konkurransetrening kommer han til å gå.

Og Northug selv er glad for å kunne starte å trene mer igjen.

- Ja, han har vært klar altfor lenge, men det er et sunnhetstegn. Idrettsutøvere er vandeyr, og de trenger å trene mye. For oss har det handlet om å være brems, sier Myhr Nossum.

- Har det vært vanskelig å holde han igjen?

- Nei, Petter hører på gode råd. Men han er glad for å kunne sette igang igjen nå.