Northug kjenner presset - fra seg selv

- Gjelder å være skjerpet i høstmånedene.

OPPSTYR: Det skjer alltid mye rundt Petter Northug. Her etter Lysebotn Opp torsdag.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
OPPSTYR: Det skjer alltid mye rundt Petter Northug. Her etter Lysebotn Opp torsdag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

Petter Northug kan knapt vente på at vinteren skal melde sin ankomst. Han prioriterer knallhardt i en sesong der han frykter de russiske skikanonene.

Lørdag ga Northug gode råd til unge skitalenter under et seminar i Sandnes. Han fortalte innledningsvis at han har lagt et stort press på seg selv ved å satse utenfor landslaget i OL-sesongen.

- Jeg er godt i rute. Høstmånedene blir kjempeviktige. Det gjelder å være enda mer skjerpet i alt når det blir kaldere i luften. Faktisk så gleder jeg meg skikkelig til vinteren kommer, sa han.

Endrer lite Langrennsstjernen gjør få endringer i treningsopplegget. Suksessoppskriften med mange døgn i høyden skal gjøre ham rustet til å hamle opp med russiske hjemmefavoritter i Sotsji.

- Russerne satser knallhardt foran OL. Jeg frykter dem mer enn svenskene. Også tror jeg svenskene blir knalltøffe i Falun-VM i 2015, sa Northug.

Trives med kjendisstatusen Ungdommene lyttet villig til Northugs tips under seminaret.

- Jeg holdt på med mange forskjellige idretter. Først da jeg som 16-åring begynte på skigymnas, bestemte jeg meg for å satse på langrenn. Jeg satt aldri i ro i ungdomsårene. Jeg syklet som regel til trening og var veldig allsidig, fortalte Mosvik-ekspressen.

Konferansier Ole Kristian Stoltenberg spurte også om hva Northug synes om kjendisstatusen som følger med for verdens beste skiløper.

- Det har alltid en bakside, men det er flere fordeler. Mange følger hvert steg jeg tar, og jeg blir spurt om alt mulig av journalister. Når jeg får dumme spørsmål, så fortjener det dumme svar.

- Jeg har drømt om å leve av idretten siden jeg var i barneårene, og det har jeg fått til. Derfor lever jeg godt med statusen som følger med, forklarte 27-åringen.

(NTB)