<strong>NORGES-TURNE:</strong> Petter Northug skal gå en rekke rulleskirenn de kommende ukene. Her fra Lysebotn Opp til i sommer. Det gikk ikke så bra, men formen rapporteres langt bedre nå. Foto: NTB SCANPIX
NORGES-TURNE: Petter Northug skal gå en rekke rulleskirenn de kommende ukene. Her fra Lysebotn Opp til i sommer. Det gikk ikke så bra, men formen rapporteres langt bedre nå. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Northug klar for konkurranse-maraton

- Liker det jeg ser, sier trener Stig Rune Kveen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige uke lå Petter Northug (29) på «treningsleir» hjemme i Mosvik.

- Det ble dunket inn ganske mange timer, sier personlig trener Stig Rune Kveen til Dagbladet.

- Han trente veldig bra, og jeg må innrømme at jeg liker det jeg ser av ham for tida. Særlig den siste uka var veldig bra, sier Kveen.

Det står litt i motsetning til innsatsen i «Lysebotn opp» i slutten av juli. Der ble Petter nummer 72 og sa at formen var mye bedre forrige året.

- Men husk at det løpet var på dag to etter høydeopphold. Og han har i tillegg hatt et kortere treningsopphold i sommer. Formen nå er upåklagelig. Han trener godt, og humøret hans vitner om at han trives med det han gjør og hvordan han kjenner seg, sier Kveen.

Heftig periode I dag starter en heftig konkurranseperiode for Petter Northug.

Kirkebakken opp på Hamar - med et knallsterkt startfelt - er første av en rekke konkurranser på løpende bånd.

Torsdag deltar han i et showrenn i Trysil. Så er det klart for duell(er) med Dario Cologna i rulleskirenn i Fredrikstad og deretter bærer det rett til Toppidrettsveka i Aure, Orkdal og Trondheim.

Der blir det - blant annet - en duell med erkerivalen Calle Halfvarsson. Hele norgeseliten og flere sterke utlendinger deltar også.

God trening - Hvorfor konkurrerer han så mye nå, er det en plikt for ham å reise rundt og vise seg fram?

- Nei. Petter hadde ikke gjort dette om vi ikke hadde sett at det er verdifull trening. Når han for eksempel går dette showrennet i Trysil på torsdag kveld, så legger han inn ei saftig økt på formiddagen og får en gjennomkjøring på kvelden. Alt er planlagt, og alt er forberedelser til sesongen som kommer, sier Kveen til Dagbladet.

- Det passer fint med noen konkurranser nå, etter ei uke med mengdetrening og et høydeopphold i etterkant, sier Kveen.

Hvordan kommende sesong blir for Petter Northugs del er foreløpig ikke helt avklart, selv om alt tyder på at han og langrennskomiteen vil komme til enighet om at Northug blir landslagsløper i verdenscupsesongen - og privatløper før og etter - akkurat som i fjor.

Det er ellers mye som likner på fjorårsutgaven av Northug, melder Kveen.

- Opplegget vi kjører i sommer er veldig likt det i fjor. Han gikk alle disse sommerkonkurransene da også, sier Kveen.

Og da endte det som kjent med fire VM-gull i Falun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer