Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug klar for landslaget: Enige om treårsavtale

Fikk gjennomslag for langvarig avtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kom Petter Northug og Norges Skiforbund endelig til enighet om en avtale. Det kommer fram i en pressemelding sendt ut av Skiforbundet.

Det betyr at Northug får gå alle verdenscuprennene han ønsker, Tour de Ski og Tour of Canada inkludert, kommende vinter.

Avtalen har stort sett de samme rammene som har ligget på bordet i hele sommer, men Team Northug har fått gjennomslag for et svært viktig krav: De ønsket en langsiktig og mer forutsigbar avtale.

Det har de nå fått. Avtalen strekker seg over tre år fram i tid.

Northug-TV løst Torsdag ble det i media antydet at Skiforbundet kunne kreve at Petter Northug måtte stoppe satsingen Northug-TV.

REPRISE: I VM i Falun sist vinter tok Petter Northug fire VM-gull. Nå er han klar for nye skirenn i den norske landslagsdrakta. Etter langvarige forhandlinger har kommet fram til han avtale med Norges Skiforbund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REPRISE: I VM i Falun sist vinter tok Petter Northug fire VM-gull. Nå er han klar for nye skirenn i den norske landslagsdrakta. Etter langvarige forhandlinger har kommet fram til han avtale med Norges Skiforbund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det slipper han, men Skiforbundet kan komme til å pålegge TV-sendingene restriksjoner hva angår profilering av sponsorer og samarbeidspartnere som er i direkte konkurranse med forbundets egne sponsorer.

Langsiktighet Med denne avtalen er en lang sommer med forhandlinger kommet i havn. Helt siden skistyret i juni ga langrennskomiteen, ved leder Torbjørn Skogstad, mandat til å inngå en avtale med Northug for kommende sesong.

Den skulle være en blåkopi av forrige vinters avtale, der Petter Northug fikk profilere sin private sponsor Coop fra sesongslutt til sesongstart, men være underlagt landslagets sponsorregler gjennom sesongen.

- Vi er tilfredse med at Petter Northug nå har akseptert en ny avtale innenfor de rammene som Norges Skiforbund har kunnet tilby han. Han slutter seg til landslaget gjennom hele sesongen, med de samme rettigheter og forpliktelser som alle andre landslagsløpere, sier skipresident Erik Røste i pressemeldingen.

- Det har de siste ukene vært en prosess hvor alle forhold er grundig diskutert, ikke minst på grunn av at avtalen strekker seg fram til og med OL-sesongen 2018. Slike langvarige avtaler har flere av våre beste langrennsløpere. Jeg har ikke hatt noe forhandlingsmandat ut over de rammene som Petter ble tilbudt tidligere i år. Det er akseptert og jeg er fornøyd med at vi slipper nye diskusjoner de neste årene, sier generalsekretær Stein Opsal.

Fikk startnekt Det aksepterte ikke Northug uten videre. I hele sommer har teamet hans signalisert at de ville ha en mer langsiktig avtale, en avtale som ga forutsigbarhet for kommende sesonger.

Northug har også gitt uttrykk for at han ønsket å bli behandlet som en hvilken som helst langrennsløper utenfor landslaget.

En som kunne representere sine private sponsorer, med unntak for den tiden han ble tatt ut på landslaget i forbindelse med renn.

Dette gikk ikke forbundet med på, og trakk tilbudet om en unntaksavtale (de øvrige landslagsløperne må representere forbundet hele året).

Kom på banen Først da skistyret gikk til det drastiske skritt å utelukke Northug, som i praksis gi ham startnekt i verdenscupen, kom Petter selv på banen og ba om nye møter. 

Det sa Skiforbundet ja takk til. Møtene har altså ført til at det nå er oppnådd enighet.

Etter det Dagbladet vet, er avtalen som nå ligger på bordet svært lik den som ble forelagt Petter Northug i vår. Det skal bare være snakk om noen justeringer.

Den viktigste endringen er imidlertid at Northug har fått gjennomslag for kravet om en langsiktig avtale.

Resultatet er uansett noe både Norges Skiforbund kan leve med. 

Det viktigste for skiinteresserte er likevel at Petter Northug kan gå alle de skirennene han vil i vinter - og kommende vintre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!