Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug-leiren tilbakeviser Northug-påstander

Northug knekt av Johaug-krav

- Jeg var helt ferdig da jeg dro derfra, erkjenner Petter Northug i kjølvannet av Therese Johaugs krav under «Landskampen». Northugs påstander om honoreringene i programmet tilbakevises av Johaug-leiren og Calle Halvfarsson.

IMPONERT: Petter Northug lar seg imponere over Therese Johaugs dedikasjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IMPONERT: Petter Northug lar seg imponere over Therese Johaugs dedikasjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Petter Northug troner fremdeles på toppen av herrelista over utøverne med flest etappeseire i Tour de Ski.

Med sine 13 enkelttriumfer topper han suverent på herresiden foran trioen Dario Cologna, Sergej Ustjugov og Martin Johnsrud Sundby, som alle står med sju enkeltseire.

På kvinnesiden har Therese Johaug med sine elleve etappeseire i touren tangert Marit Bjørgen og jakter nå de to gjenværende, Justyna Kowalczyk og Petter Northug.

Mosvik-ekspressen innledet denne utgaven av Tour de Ski som ekspertkommentator i TV 2s sendinger og ble hyllet for prestasjonene i sin nye jobb av Dagbladets kommentator.

STIKK: Emil Iversen er full av selvtillit etter en strålende sesongstart i skiløypa, og sender et stikk i retning Petter Northug og Bjørn Dæhlie. Reporter/video: Øyvind Godø/Kristoffer Løkås Vis mer

- Johaug sa nei

For sin nye arbeidsgiver har også Northug vært en av frontfigurene i TV 2-programmet «Landskampen». I et intervju med Expressen røper Northug nå detaljer rundt Johaugs krav i forkant av innspillingen.

- Produksjonsteamet ville at innspillingen av de åtte programmene skulle gjøres over tre uker, men Therese Johaug sa nei. Hun hadde bare ei uke til rådighet, forteller Northug til den svenske avisa.

Johaugs angivelige krav gjorde innspillingen hektisk for Northug og co.

- Derfor måtte vi filme fra sju om morgenen til nærmere midnatt hver eneste dag. Jeg var helt ferdig da jeg dro derfra, erkjenner Mosvik-ekspressen.

Til Dagbladet forteller Johaugs manager Jørn Ernst at langrennsdronninga fra Dalsbygda deltok på innspillingen i elleve dager og ikke bare én uke.

- Hun var der så lenge det var planlagt fra produksjonen, totalt elleve dager. Det var aldri planlagt noen lenger innspilling, forklarer Ernst og legger til at Johaug aldri påvirket tidsplanen.

VEKKER OPPSKT: Petter Northugs Instagram-påfunn har tatt helt av blant langrennsstjernene. Programleder: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Johaug tok Northug på senga

Der Northug ble knekt av det intensive kjøret, virket Johaug uberørt - og tok langrennskollegene på senga.

- Therese sto jo opp halv fem-fem hver morgen og kjørte en treningsøkt før alt det andre begynte, fortalte VM-kongen fra Falun, Val di Fiemme, Holmenkollen og Liberec.

- Det morsomme var at Calle Halfvarsson og Sebastian Samuelsson bestemte seg for å gjøre det samme. De stilte vekkerklokka like tidlig, men endte opp med å slumre til frokost hver dag, forteller Northug - og ler av svenskenes forsøk på å kopiere Johaugs dedikasjon i treningsarbeidet.

Forståelse for lønnsforskjeller

33-åringen fra Mosvika hevder videre å vite at Johaug fikk én million norske kroner for å delta i TV-konseptet, mens de øvrige deltakerne mottok summer på 200 000 norske kroner.

REAGERER: Vidar Løfshus ber Petter Northug og Calle Halfvarsson ta seg sammen. Se Afterski #10 her med dagens største snakkiser. fer Løkås Vis mer

Det tilbakeviser Johaugs manager Jørn Ernst, som til Dagbladet sier at summen ikke stemmer.

Calle Halfvarsson forteller også at summene Northug legger fram ikke helt medfører riktighet. Han påpeker samtidig at han forstår om langrennsdronning fra Dalsbygda mottok mer enn ham, i lys av mekanismene som råder i markedet.

Therese Johaug leder denne sesongens utgave av Tour de Ski før dagens 10 kilometer lange fellesstart i klassisk i Val di Fiemme. Avstanden ned til Ingvild Flugstad Østberg og Natalja Neprjajeva er 22 sekunder.

På herresiden er Aleksander Bolsjunov i førersetet, 16 sekunder foran Sergej Ustjugov og 26 sekunder foran Johannes Høsflot Klæbo.