<strong>KNEOPERERT:</strong> Petter Northug ble operert i kneet i dag. Operasjonen var vellykket, og 27-åringen er tilbake i full trening om fire til seks uker. 
Foto: Leo Sellén / NTB scanpix
KNEOPERERT: Petter Northug ble operert i kneet i dag. Operasjonen var vellykket, og 27-åringen er tilbake i full trening om fire til seks uker. Foto: Leo Sellén / NTB scanpix Vis mer

Northug kneoperert i dag

Starter opptreningen om en uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Langrennsesset Petter Northug ble mandag lagt under kniven for å få orden på sitt vonde kne. Inngrepet betegnes som vellykket, melder NRK.

Han skulle tatt inngrepet i forrige uke, men utsatte det fordi han ville ha med seg det tradisjonsrike Skarverennet, som setter punktum for langrennssesongen for de fleste.

Inngrepet ved Rosenborgklinikken i Trondheim ble foretatt av overlege Torbjørn Grøntvedt. Han kunne fortelle om en rutinemessig operasjon.

- Inngrepet gikk helt etter planen. Vi åpnet kneet med et snitt på cirka tre centimeter, og det som møtte oss var akkurat det vi forventet etter å ha undersøkt kneet med MR- og CR-skanning, sier Grøntvedt til NRK.no.

Northug har hatt en brusk-/beinutvekst på utsiden av det venstre kneet etter en skade han pådro seg i barndommen. Dette har blant annet gjort at han ikke har kunnet løpe skikkelig, og hemmet ham i treningen på sommerstid.

- Vi gikk inn og fjernet denne utveksten med hammer og meisel. Et lite og helt vanlig inngrep, forklarer Grøntvedt.

Selve inngrepet tok 15-20 minutter, og om en uke starter opptreningen.

- Det vil normalt ta fire til seks uker før Petter er tilbake i full trening. Det vil alltid oppstå irritasjon i kneet etter et slikt inngrep, så litt tid tar det. Men allerede om en uke vil han kunne begynne å belaste det, sier Grøntvedt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer