GOD DAG I KULDA: Petter Northug ble spurtslått i den klassiske sprinten, men andreplassen er en strålende start på minitouren.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GOD DAG I KULDA: Petter Northug ble spurtslått i den klassiske sprinten, men andreplassen er en strålende start på minitouren. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Northug knust av russer på oppløpet

Fikk likevel strålende start på minitouren med sprint-andreplass.

(Dagbladet): Petter Northug gikk først inn på oppløpet i den klassiske sprintfinalen i Kuusamo, men russiske Nikita Krjukov ble nordmannens overmann de siste meterne.

Russeren staket forbi Northug, som virket litt stresset, og sørget for at Petter ikke fikk en helt perfekt start på minitouren.

Men nesten perfekt var den.

Northug er sjelden blant favorittene på klassisk sprint, og overrasket på en dag der flere av de sterkeste løperne sviktet.

Dario Cologna røk for eksempel ut allerede i prologen, og dermed har en av Northugs største konkurrenter i kampen om minitouren i Finland sakket akterut.

Det ble snakket mye om duellen mellom Emil Jönsson og Northug på forhånd, men svensken var uheldig og falt i semifinalen - og da ble det aldri noen skikkelig duell.

I stedet kunne Northug og Eirik Brandsdal cruise inn til finaleplass, der Brandsdal sikret tredjeplassen.

Øystein Pettersen var forøvrig uheldig og falt i kvartfinalen, der Eldar Rønning og John Kristian Dahl også røk ut.

Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Chris André Jespersen og Niklas Dyrhaug (fall) ble alle slått ut i prologen.