Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug knuste alle på sprinten

- Skulle bare mangle om han ikke slo meg.

KONGEN OG STJERNESKUDDET: Petter Northug slo alle under sprinten på Beitostølen - også sprinttalentet Sondre Turvoll Fossli. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KONGEN OG STJERNESKUDDET: Petter Northug slo alle under sprinten på Beitostølen - også sprinttalentet Sondre Turvoll Fossli. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Petter Northug reiste seg for alvor etter 23. plassen på gårsdagens 15 kilometer friteknikk på Beitostølen.

På blanke ski, staket Northug seg til finalen i snøværet i Valdres. I finalen tok trønderen initiativet hel fra start, og hadde fullt trøkk løpet igjennom.

Men inn på oppløpet var det sprinttalentet Sondre Turvoll Fossli som hadde forspranget - men på de siste meterne kunne ingen gjøre noe med Northug - som skled først over målstreken.

- Det føles helt greit å vinne. Det viktigste er gjennomkjørigen med fire harde heat og litt fart i kroppen, sier Petter Northug til NRK etter seieren.

Turvoll Fossli måtte ta til takke med andreplassen, mens Johan Kjølstad tok tredjeplassen.

- Jeg er fornøyd. Er ikke helt i samme slag som i fjor, og man må la en gammel veteran vinne innimellom. Når han har skøyteski, så skulle det bare mangle om han ikke slo meg, sier Turvoll Fossli.

Petter Northug ble nummer ni i prologen og tok seg greit til kvartfinalen. Der vant Northug sitt heat foran Pål Golberg, og i semifinalen gjentok han bedriften - og gikk videre til finalen foran Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg.

Nå retter Northug fokuset framover mot verdenscup i Finland neste helg - og deretter Lillehammer.

- Jeg tenker på Kuusamo og ikke minst mini-touren helga etter der det deles ut mye poeng, sier Northug som synes det var godt å få trent på sprint.

- Jeg mangler litt fart på distanserennene, oppsummerer Northug etter en tredjeplass og en 23.-plass på de to 15-kilometerne som ble gått fredag og lørdag.

• Les også: Northug kan tvinges til å bli frontfigur for konkurrentens kleskolleksjon

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media