Northug knuste alle på sprinten

- Skulle bare mangle om han ikke slo meg.

KONGEN OG STJERNESKUDDET: Petter Northug slo alle under sprinten på Beitostølen - også sprinttalentet Sondre Turvoll Fossli. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KONGEN OG STJERNESKUDDET: Petter Northug slo alle under sprinten på Beitostølen - også sprinttalentet Sondre Turvoll Fossli. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northug reiste seg for alvor etter 23. plassen på gårsdagens 15 kilometer friteknikk på Beitostølen.

På blanke ski, staket Northug seg til finalen i snøværet i Valdres. I finalen tok trønderen initiativet hel fra start, og hadde fullt trøkk løpet igjennom.

Men inn på oppløpet var det sprinttalentet Sondre Turvoll Fossli som hadde forspranget - men på de siste meterne kunne ingen gjøre noe med Northug - som skled først over målstreken.

- Det føles helt greit å vinne. Det viktigste er gjennomkjørigen med fire harde heat og litt fart i kroppen, sier Petter Northug til NRK etter seieren.

Turvoll Fossli måtte ta til takke med andreplassen, mens Johan Kjølstad tok tredjeplassen.

- Jeg er fornøyd. Er ikke helt i samme slag som i fjor, og man må la en gammel veteran vinne innimellom. Når han har skøyteski, så skulle det bare mangle om han ikke slo meg, sier Turvoll Fossli.

Petter Northug ble nummer ni i prologen og tok seg greit til kvartfinalen. Der vant Northug sitt heat foran Pål Golberg, og i semifinalen gjentok han bedriften - og gikk videre til finalen foran Ola Vigen Hattestad og Pål Golberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer