- Northug-kolleksjonen mot landslagsdressen blir som å sammenlikne en Golf med en Ferrari

Swix-sjefen om slakten.

- URETTFERDIG: Swix-sjefen mener det blir feil å sammenlikne Northug-kolleksjonen med klærne skilandslaget bruker. Begge foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- URETTFERDIG: Swix-sjefen mener det blir feil å sammenlikne Northug-kolleksjonen med klærne skilandslaget bruker. Begge foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Moteekspert i TV 2, Marianne Jemtegård, var nådeløs da Dagbladet ba henne vurdere Petter Northugs nye kleskolleksjon tidligere i dag.

Jemtegård mener kolleksjonen har grilldress-vibber og at den minner om noe en «pensjonert gymlærer fra 80-tallet» ville kledd seg i.

- Nå bør motepolitiet rykke ut med hylende sirener, for denne mannen må snarest arresteres for en soleklar forbrytelse mot god smak, sa Jemtegård til Dagbladet.

Northug-kolleksjonen selges i flere av Coops butikker fram til trønderen offisielt blir landslagsløper 24. november. Da pakkes klærne bort fram til 7. april.

- Fritidskolleksjon Ulf Bjerknes, administrerende direktør i Swix - som produserer klærne for Northug og Coop - sier til Dagbladet at han ikke føler seg spesielt truffet av kritikken fra Marianne Jemtegård.

- Vi føler ikke noe behov for å forsvare utstyret. Denne serien er veldig populær, og det er bare å gratulere Coop. Det er ikke alltid motekritikerne klarer å gi råd om vellykkede utstyrskolleksjoner. Vi forstår at folk har masse meninger, men denne kolleksjonen er noe vi har utviklet sammen med Coop og Petter,og som skal passe til hele familien. Dette er en fritidskolleksjon som skal passe de aller fleste prismessig, sier han til Dagbladet.

- IKKE RIKTIG SAMMENLIKNING: Administrerende direktør i Swix, Ulf Bjerknes, sier at Northug-kolleksjonen ikke kan sammenliknes med landslagskolleksjonen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
- IKKE RIKTIG SAMMENLIKNING: Administrerende direktør i Swix, Ulf Bjerknes, sier at Northug-kolleksjonen ikke kan sammenliknes med landslagskolleksjonen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

- Er dere, som produsent av klærne, fornøyde med resultatet?

- Ja, jeg er veldig fornøyd med dem. Dette er produkter vi har laget i forskjellig type og design i mange år. Denne typen kolleksjon er vanligvis veldig populær.

- Urettferdig Coops kommunikasjonsdirektør Kristin Paus sier til Dagbladet at Northug-kolleksjonen, som nå er i salg, er laget for vanlig turgåere, og ikke må sammenliknes med klærne trønderen selv bruker i konkurranse.

Swix-Bjerknes understreker at bakgrunnen er prisnivået.

- Northug-skidressen hører hjemme blant de rimelige familiedressene som alle har råd til å kjøpe. Swix har alle klasser av pris og kvalitet, og Northug-kolleksjonen kan ikke sammenliknes med skidressen vår til 7000 kroner, sier han.

Swix-sjefen understreker samtidig at det blir helt galt å sammenlikne Northug-kolleksjonen med skilandslagets nye kolleksjon, som er produsert av Bjørn Dæhlies «Bj sports».

KRITISK: Moteekspert Marianne Jemtegård er ikke akkurat imponert over Northug-kolleksjonen. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet
KRITISK: Moteekspert Marianne Jemtegård er ikke akkurat imponert over Northug-kolleksjonen. Foto: Sigurd Fandango / Dagbladet Vis mer

- Det blir som å sammenlikne en Golf med en Ferrari. Det blir en urettferdig sammenlikning. Oppvarmingsdressen som en landslagsløper bruker kan koste 3000 kroner. En barnefamilie er ikke interesserte i å betale det, sier han.

En Northug-skidress (jakke og bukse) på Coop koster til sammenlikning under tusenlappen.

- Skal man gjøre en mer rettferdig sammenlikning må man vurdere landslagsdressen fra Bjørn Dæhlie opp mot Swix-produktene skiskytterne bruker. Det er den ypperste varianten, sier Ulf Bjerknes.

IKKE SAMME KVALITET: Petter Northug bruker selv dyrere og mer avanserte skiklær enn de som selges i hans navn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE SAMME KVALITET: Petter Northug bruker selv dyrere og mer avanserte skiklær enn de som selges i hans navn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer