Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Northug kontrollerte Hellner og tok tredjeplass

Sveits tok en sjelden stafettseier.

GIKK SOM EI KLOKKE: Sveitserne hadde full kontroll på seieren i La Clusaz. Ankermannen Curdin Perl kunne vifte med det sveitsiske flagget på oppløpet. Foto: Laurent Cipriani, AP/Scanpix
GIKK SOM EI KLOKKE: Sveitserne hadde full kontroll på seieren i La Clusaz. Ankermannen Curdin Perl kunne vifte med det sveitsiske flagget på oppløpet. Foto: Laurent Cipriani, AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sveits tok en klar seier i herrenes langrennsstafett i franske La Clusaz.

Petter Northug gikk ut på sisteetappen ett minutt bak sveitseren Curdin Perl, som igjen hadde noen sekunders luke til Russlands ankermann Maxim Vylegzjanin.

Russeren, som slo Northug på oppløpet under gårsdagens tremil, hadde ingen stor dag i sporet i dag, og klarte ikke å ta inn nevneverdig på sveitseren.

Nordisk oppgjør Petter Northug og finske Matti Heikkinen tok tidlig innpå Vylegzjanin, men virket ikke veldig ivrige på å ta ham helt inn. I stedet slapp de opp Marcus Hellner fra Sverige, og ladet opp til et nordisk oppgjør om tredjeplassen.

I motsetning til i går, tok Northug nå føringen inn på oppløpet, fikk velge det beste sporet, og verken finnen eller svensken hadde noe å svare med.

Northug sikret Norge tredjeplass, Finland ble nummer fire, mens Sverige tok femteplassen.

Spørsmålet var om den nordiske trioen burde satset litt friskere på å ta inn Russland. I mål var Northug bare tre sekunder bak Vylegzjanin.  Men det kan selvsagt hende russeren hadde hatt et gir til om han ble kjørt inn tidligere.

Northug sier dessuten at han ikke hadde mye mer å kjøre med.

- Det var ikke lett å vite hva jeg skulle gjøre underveis, men Matti Heikkinen gikk så fort at jeg hadde mer enn nok med å henge med. I dag er jeg fornøyd med 3.-plassen, sier han til NTB.

Rønning falt Eldar Rønning ledet stafetten på første etappe, men falt mot slutten av etappen. Feltet var relativt samlet, men han vekslet omkring 12 sekunder bak teten.

- Jeg hadde lyst til å vise meg fram, og skulle gjerne sett at det hadde endt annerledes. Jeg tror det var en italiener som kjørte over skiene mine da fire spor ble til to. Da falt jeg. Og stivnet. Jeg måtte roe ned en stund for ikke å stivne fullstendig, sier Rønning til NTB.

Martin Johnsrud Sundby kom tidsnok til start i dag - i motsetning til i går - men kom alt for seint i mål. Han tapte rundt et halvt minutt til Dario Cologna og Alexander Legkov for Sveits og Russland.

På tredje etappe gikk Tord Asle Gjerdalen for Norge, og tapte omkring et kvart minutt til sveitsiske Remo Fischer, som avgjorde stafetten for sveits da han gikk fra russiske Petr Sedov.

Det norske andrelaget gikk inn til tiendeplass, tre minutter bak Sveits.

PÅ PALLEN: Men det ble den minst gjeve plassen for det norske laget med Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Tord Asle Gjerdalen og Petter Northug. Foto: Jean-Pierre Clatot, AFP/Scanpix
PÅ PALLEN: Men det ble den minst gjeve plassen for det norske laget med Eldar Rønning, Martin Johnsrud Sundby, Tord Asle Gjerdalen og Petter Northug. Foto: Jean-Pierre Clatot, AFP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!