Northug kontrollerte Hellner og tok tredjeplass

Sveits tok en sjelden stafettseier.

GIKK SOM EI KLOKKE: Sveitserne hadde full kontroll på seieren i La Clusaz. Ankermannen Curdin Perl kunne vifte med det sveitsiske flagget på oppløpet. Foto: Laurent Cipriani, AP/Scanpix
GIKK SOM EI KLOKKE: Sveitserne hadde full kontroll på seieren i La Clusaz. Ankermannen Curdin Perl kunne vifte med det sveitsiske flagget på oppløpet. Foto: Laurent Cipriani, AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sveits tok en klar seier i herrenes langrennsstafett i franske La Clusaz.

Petter Northug gikk ut på sisteetappen ett minutt bak sveitseren Curdin Perl, som igjen hadde noen sekunders luke til Russlands ankermann Maxim Vylegzjanin.

Russeren, som slo Northug på oppløpet under gårsdagens tremil, hadde ingen stor dag i sporet i dag, og klarte ikke å ta inn nevneverdig på sveitseren.

Nordisk oppgjør Petter Northug og finske Matti Heikkinen tok tidlig innpå Vylegzjanin, men virket ikke veldig ivrige på å ta ham helt inn. I stedet slapp de opp Marcus Hellner fra Sverige, og ladet opp til et nordisk oppgjør om tredjeplassen.

I motsetning til i går, tok Northug nå føringen inn på oppløpet, fikk velge det beste sporet, og verken finnen eller svensken hadde noe å svare med.

Northug sikret Norge tredjeplass, Finland ble nummer fire, mens Sverige tok femteplassen.

Spørsmålet var om den nordiske trioen burde satset litt friskere på å ta inn Russland. I mål var Northug bare tre sekunder bak Vylegzjanin.  Men det kan selvsagt hende russeren hadde hatt et gir til om han ble kjørt inn tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer